«Spordiministeerium»: Erki Noole hinnangul on olümpiaala maailmameistrit ja mitteolümpiaala tiitlivõitjat võimatu kõrvutada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Spordiministeerium» võtab järelejäänud saadetes vaatluse alla lõpusirgele jõudnud spordiaasta tipphetked. Spordiaasta tähtede gala soojenduseks vaatasid Marko Kaljuveer ja Karl Mihkel Eller koos Erki Noolega aasta naissportlase nominente. Vaata saadet Kanal 12 või Postimehe vahendusel kell 20.00.

Erki Nool avaldas, et tema valis aasta naissportlaseks epeevehklemises Euroopa meistriks tulnud Katrina Lehise, kuid teiseks platseerus olümpiamängudel neljanda koha teeninud kiiruisutaja Saskia Alusalu. Kui kõrgelt hindab Sydney olümpiavõitja aga mitteolümpiaala tiitlivõitjaid?

Bikiini-fitnessis maailmameistriks kroonitud Arida Muru ei osanudki Nool järjestuses kuhugi asetada. «Ega mina väga täpselt aru ei saa, kas need tiitlivõistlused käivad neil selle järgi, et sa kaalud 75-78 kg, pikkust on 181-183 cm ja vanus on 35-38 aastat? Natuke on tunne, et nad võistluse eel vaatavad protokollis, et kõik saaks oma medalid kätte. See on minu jaoks natukene subjektiivne spordiala ja ma ei oska seda kuhugi paigutada,» ütles Nool «Spordiministeeriumis».

Nool tõi lisaks välja, et mitmetel aladel muudab valiku keeruliseks väga paljude erinevate tiitlivõistluste korraldamine. Tema arvates muudabki see kõrvalseisjale medali väärtuse hindamise keeruliseks.

Lisaks saab saatest ülevaate eelmise nädala tippteemadest ning vaadatakse otsa ka käimasoleva nädala kesksetele sündmustele. Saatejuhid on Marko Kaljuveer ja Karl Mihkel Eller.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles