Blogi: Sildaru tuli mõõnast välja ning võitis MK-etapi (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Uus-Meremaal
Kelly Sildaru Uus-Meremaal Foto: AFP / Scanpix

Eesti edukaim freestyle-suusataja Kelly Sildaru võitis Austrias Stubais peetava pargisõidu MK-etapi. Seejuures läks eestlanna esimene laskumine aia taha, kui ta kaotas hüppel suusa ning leppis 15.20 punktiga. Teisel katsel tuli aga sooritus ideaalilähedaselt välja ning eestlanna kogus 88.46 punkti. Teise koha sai Šveitsi suusataja Sarah Höfflin, kes kogus 86.36 punkti, kolmas oli tema kaasmaalane Mathilde Gremaud 83.46-ga.

Sildaru võitis eile kvalifikatsiooni, kogudes teisel laskumisel 97 punkti. Teisele kohale tuli ameeriklanna Maggie Voisin, kes kogus 90,50 punkti. Šveitslanna Sarah Hoefflin saavutas oma esimeses voorus tehtud tulemusega 88,25 kvalifikatsioonis kolmanda koha.

Lisaks neile jõudsid finaali ka Isabel Atkin, Mathilde Germaud, Julia Krass, Giulia Tanno ning Coline Ballet Baz.

Sildarul on ühtlasi võimalik jätkata fenomenaalset seeriat. Freestyle-suusatamise kommertsvõistluste üle arvet pidava veebilehe AFP (Association of Freeskiing Professionals) ja Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) andmebaaside järgi on Sildaru pärast 2013. aasta 5. märtsi võitnud 25 rahvusvahelist pargisõiduvõistlust järjest (neile lisanduvad ka mõned kohalikud võistlused Eestis).  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles