Keelatud ainega vahele jäänud koondislane selgitas juhtunu tagamaid

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits (esiplaanil)
Andri Aganits (esiplaanil) Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium määras v­õrkpallur Andri Aganitsale noomituse ilma võistluskeeluta. Põhjuseks spordis keelatud aine, mis sattus Aganitsa organismi arsti ettekirjutusel ravimi tarbimise tagajärjel. 

Postimees avaldab Aganitsa selgituse muutmata kujul:

«Taastudes õlaoperatsioonist on mul võrkpallifännidele hea ja halb uudis. Hea uudis on see, et operatsioon oli küll plaanitust pikem ja raskem, ent oli edukas. Halb uudis on aga see, et alanud hooaeg on minu jaoks lõppenud. Teine ja veel halvem uudis on see, et mõned kuud tagasi sattus minu organismi arsti raviplaani täitmise käigus ka keelatud ainet. Selle aine nimi oli tamoksifeen ja see sisaldus ravimis, mida võtsin arsti ettekirjutusel.

Põhjus väga lihtne. Ravi eesmärk on aidata mul elukaaslasega perelisa saada. Olen alati pooldanud puhast sporti ning mul ei ole kunagi isegi mõttes olnud keelatud aineid kasutada. Arstilt retsepti saades lugesin põhjalikult läbi ravimi koostise ja kuigi märkasin seal ka võimalikku keelatud aine olemasolu, sain Eesti antidopingu kodulehelt aru, et mulle kirjutatud ravimis sisalduva kogusega ja tabletina võttes probleeme pole. Sügisel selgus, et siiski oli probleem, ja et minu augustis antud dopinguproov sisaldab imeväikeses koguses keelatud ainet.

Loomulikult tegin seejärel Eesti antidopinguga igakülgset koostööd, et juhtumis selgus luua. Distsiplinaarkomisjon tegi väga põhjaliku uurimise ja mõistis, miks ravimit kasutasin, omalt poolt kinnitades ja kinnitan veel kord, et preparaadi võtmine polnud sportlike tulemuste parandamiseks. Juhtunu on minu jaoks väga kõva õppetund kogu eluks ja ma tänan distsiplinaarkomisjoni, kes mõistis olukorda ja määras mulle hoiatuse.

Palun nii fännidelt, eesti avalikkuselt kui meedialt mõistmist, et ma ei soovi detailselt antud teemat rohkem kommenteerida. Olen antidopinguga olnud väga avatud ja teinud maksimaalset koostööd. Neil on loomulikult kogu info minu kohta olemas. Loomulikult palun juhtunu pärast vabandust, kuna ei rääkinud oma probleemist ei koondises ega alaliidus kellelegi, mistõttu on toimunu olnud ootamatuks üllatuseks kõigile. Loodetavasti oleme kõik edaspidi targemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles