Rasmus Mägi: uude sekundisse jooksmine ei ole utoopia

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägil on akud laetud ning vaim ja keha valmis uueks hooajaks, mille tipp saabub alles sügisel Dohas.
Rasmus Mägil on akud laetud ning vaim ja keha valmis uueks hooajaks, mille tipp saabub alles sügisel Dohas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti 2014. ja 2016. aasta parim meessportlane Rasmus Mägi jättis seljataha kaks väga erineva näoga hooaega. Mullune suvi ja eelkõige MMist loobumine oli valus löök ja õppetund. Tänavu vinnas tartlane end reele tagasi, ent EMi finaalis koges taas pettumust.

Milliseid järeldusi on 400 m tõkkejooksu Eesti rekordimees teinud ja millise pilguga vaatab tulevikku, rääkis ta Postimehele antud usutluses.

Rasmus, kuidas puhkus on sujunud või sujus?

Nüüd harjutan juba tavarütmis, aga ega ka puhkuse ajal jalgu päris seinale visanud – seda keha ei luba. Ikka sai vaba graafiku alusel jooksmas käidud või muul moel end liigutatud. Päris värskendav ja tore oli.

Kas läksid tänavu puhkama rahulikuma südamega kui tavaliselt või vastupidi?

Eelmisel aastal üritasin pärast MMist loobumist end Teemantliiga finaaliks võistluskorda saada. See ei õnnestunud. Mu hooaeg lõppes juba Eesti meistrivõistlustega. Tänavu sujus kõik plaanipäraselt, aga ei tekkinud hooaja lõpus tunnet, et peaksin kindlasti kuu aega täiesti audis olema. Sain rahulikult oma keskkonnas olla. Paari aasta eest oli see erinevate kohustuste tõttu märksa keerulisem.

Lõpetasid Berliini EMi kuuenda kohaga. Ütlen ausalt: mina ei saanud päris täpselt aru, kas olid tulemuses pigem pettunud või rõõmus tippkonkurentsi naasmise üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles