Postimees TV: Meistrite liiga finaali eelne rünnak külalismeeskonna bussile lükkas mängu edasi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerika Meistrite liiga finaali ehk Copa Libertadorese korduskohtumine lükkus edasi, sest enne mängu algust ründasid River Plate'i fännid külalismeeskonna Boca Juniorsi bussi. Viga said paljud Boca mängijad.

Kahe Argentiina suurima meeskonna, Boca Juniorsi ning River Plate'i vaheline kohtumine oli juba algselt ristitud ajaloo suurimaks derbiks. Mõlema meeskonna fännid on tõeliselt tulihingelised ning juba algselt kardeti, et olukord võib kontrollialt väljuda. Avamäng lõppes 2:2 viigiga, mis tõstis pinge kordusmängu eel haripunkti.

Enne kohtumise algust ründasid River Plate'i fännid Boca Juniorsi meeskonna bussi, mis oli teel staadionile. Boca mängijatele pritsiti näkku pisargaasi, mille tõttu mitut mängijat tabasid hingamisraskused. Väidetavalt kasutas pisargaasi politsei, püüdes taltsutada River Plate'i fänne, kuid kannatada said hoopis Boca pallurid.

Lisaks loobiti bussi kivide ning kaigastega, mille tõttu purunes suurem osa bussi akendest. Boca Juniorsi meeskonna mängija Pablo Perez sai klaasikildudega nii kõvasti pihta, et sai kätte mitu sügavat haava. Osa Boca mängijaid käis haiglas, kuid naasis staadionile.

Esialgu teatati, et mäng siiski toimub ning selle algus on tunni võrra edasi lükatud. Seejärel nihutati algust veelgi ning lõpuks teatati mitteametlikult, et finaali korduskohtumine toimub algselt plaanitust 24 tundi hiljem ehk Eesti aja järgi pühapäeva õhtul kell 22. Lõuna-Ameerika alaliidu CONMEBOLi ametlik teade viibis seetõttu, et staadionile koguneda jõudnud ligi 70 000 pealtvaataja seas ei tekiks uusi rahutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles