Talispordiblogi: Eesti suusahüppetalent jõudis MK-etapil esmakordselt punktikohale (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Tomi Hänninen / imago/Newspix24

19-aastane Eesti suusahüppetalent Artti Aigro, kes saavutas laupäeval Ruka MK-etapil 39. koha, parandas päev hiljem oma karjääri parimat tulemust veelgi, kui jõudis MK-sarjas esmakordselt punktikohale ehk 30 parema sekka.

Avavooru järel suisa 12. kohta hoidnud Aigro loovutas teise hüppevooruga seitse positsiooni ja saavutas 246,1 punktiga (130 m, 128,5 m) 19. koha, mis andis tosin MK-punkti. Ruka MK-etapil triumfeeris teises voorus mäerekordi 147,5 meetrit hüpanud jaapanlane Ryoyu Kobayashi, kes edestas sakslast Andreas Wellingeri 22 ja poolakat Kamil Stochi 25 punktiga.

* * *

Eesti suusatajad ei suutnud Rukal peetud MK-etapil punktiarvet avada. Meeste 15 km klassikasõidu võitis venelane Aleksandr Bolšunov, kes edestas norralast Emil Iverseni 19,5 ja rootslast Calle Halfvarssoni 21,2 sekundiga. Esikümnesse jõudis viis norralast. Eesti parim oli 45. (+2.19,8) koha saanud Raido Ränkel, Karel Tammjärv kaotas koondisekaaslasele 11,9 sekundiga ja sai 48. koha. Andreas Veerpalu piirdus enam kui neljaminutilise kaotusega võitjale 77. kohaga.

BLOGI: 

Tagasi üles