WADA asus Ramose dopingujuhtumis UEFA kaitsele

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali jalgpallimeeskonna kapten Sergio Ramos.
Madridi Reali jalgpallimeeskonna kapten Sergio Ramos. Foto: LLUIS GENE / AFP

Football Leaksi dokumentide järgi andis Madridi Reali kapten Sergio Ramos 2017. aasta Meistrite liiga finaali järel positiivse dopinguproovi, millest UEFA aga avalikkusele teada ei andnud.

Ramos testis raporti kohaselt positiivselt ainele deksametasoon, mis on küll keelatud ainete nimekirjas, ent mida tohib arstliku loaga tarvitada. Ramosel seda luba polnud. Ramose õnneks võttis vastutuse enda peale Madridi Reali meditsiinipersonal ning jalgpallur pääses karistuseta. 

Lisaks olevat Ramos käimasoleval aastal rikkunud dopinguproovi andmise reegleid, kui otsustas proovi andmise asemel pesema minna ning seejärel alles proovi anda. 

UEFA sai pärast juhtunu ilmsikstulekut kõvasti kriitikat, ent Rahvusvaheline Antidopingu Liit (WADA) sõnul käitus UEFA määrustepäraselt ning ei pidanudki avalikkust koheselt teavitama.

«Kõik UEFA dopingukontrollijuhtumid on täielikult kooskõlas WADA koodiga ning mingeid reegliterikkumisi siin polnud,» kinnitas WADA oma ametlikus kirjas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles