Saarepuu punktideta nädalavahetusest: see on sport (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Tairo Lutter

Eesti murdmaasuusatajate hooaeg algas pettumusega. Nii sprindis kui distantsisõidus jäi loodetud punktikoht tulemata. «Midagi väga tarka öelda polegi. Hetkeseisund,» võttis Team Haanja peatreener Anti Saarepuu eestlaste nädalavahetuse kokku.

Ruka MK-etapp algas murdmaasuusatajate jaoks laupäeva hommikul, kui kavas oli sprindi kvalifikatsioon. Seal näitas üllatuslikult Eesti meestest parimat aega 36. koha välja sõitnud distantsimees Karel Tammjärv. Kvalifikatsiooni kiireimale Johannes Høsflot Klæbole kaotas ta 10,99 sekundiga, punktikohale sõitmiseks pidanuks Tammjärv olema 1,4 km pikkusel sprindirajal 1,2 sekundit kiirem. «Karel tegi tegelikult väga hea sõidu,» kiitis Saarepuu.

Küll aga jooksid lati alt läbi sprinterid Marko Kilp (kvalifikatsiooni 46. +11,82) ning Raido Ränkel (47. +11,96). «Sprinterite seisund järelikult ongi selline. Oleme täpselt seal maal, millised on meie kohad – keskpärased,» resümeeris Saarepuu, kelle sõnul on raske koheselt põhjapanevaid järeldusi teha.

Tänasel 15 km klassikadistantsil oli eestlastest parim mees 45. koha teeninud Ränkel. Võitjale Aleksandr Bolšunovile kaotas ta 2.19,8-ga. Karel Tammjärv oli 48. (+2.31,79), Andreas Veerpalu 77. (+4.05,2). Kilp sõitis kaasa 7,5 kilomeetrit ning otsustas seejärel katkestada.

«Raido tegi enda kohta korraliku sõidu, aga Karelil ei tulnud välja. Ta tundis soojenduse ajal end hästi, kuid võistluse ajal enam mitte. Marko läks täna olukorda hindama. Tal on pingutust vaja, et end käima tõmmata,» sõnas Saarepuu.

Järgmisel nädalal jõuab MK-karussell Lillehammerisse. Seal on statuudi järgi stardis kolm meest – Tammjärv, Kilp ja Ränkel. Võib-olla lisanud neile ka neljas suusataja, ent see on veel lahtine.

«Ootused hooaja algusele olid suuremad, aga see on sport. Oleks me kõik pikalt viimased olnud, siis oleks pidanud kukalt kratsima. Aga olime keskel. Peame paremaks saama. Järgmiseks nädalavahetuseks on raske midagi suurt muuta, aga sealt edasi Kesk-Euroopaks ja Tour de Skiks saame juba midagi teha,» sõnas Saarepuu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles