Nurmsalu Aigro punktikohast: sellist tulemust ei kobista

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Endine Eesti suusahüppaja Kaarel Nurmsalu rääkis Postimehele, et Artti Aigro 19. koht MK-etapil Rukal, näitab tasemetõusu, kuid eufooriasse pole mõtet tõusta.

19-aastane Aigro hüppas esimeses voorus 130 meetrit ja tagas 12. sportlasena koha 30 parema hulgas. «Hüpe oli kaunis. Mitte ainult eestlastele, aga ka välismaalastele,» tunnustas Nurmsalu kaasmaalast.

Teises hüppevoorus lendas Aigro 128,5 meetrit ja loovutas üldarvestuses seitse kohta. Nurmsalu sõnul kasutas Aigro tingimused ideaalselt ära. «See on täiesti loogiline, et suur mägi ja vastutuul on Artti leib. Ta kasutas tingimused ideaalselt ära. Tegelikult jäi tal juba eile punktikohast neli-viis meetrit puudu. Sellel mäel on kõik väikestes asjades kinni.»

Kas see oli sähvatus või märk uuest tasemest? «Kindlasti on tema tase täitsa korralikult tõusnud. Sellist tulemust ei kobista ja suusahüpetes seda naljalt ei juhtu. Aga tuleb mainida, et Ruka-taolisi mägesid on MK-sarjas üks-kaks. See on vana profiili mägi – ettepoole hüpatav ja nõuab teistmoodi tehnikat. See on edasiminek ja täna ta realiseeris selle ära,» vastas Nurmsalu.

Edasi peab Aigro ajama oma asja, mitte tõusma eufooriasse, arvab Nurmsalu. «Mingeid illusioone ei tasu looma hakata. Selle tulemuse juures on parim see, et tal on numbrimärk rinnal edaspidi päris suur. See tähendab, et temaga arvestatakse rohkem. Kui oled esimese 20 sportlase seas, siis tuled mäest alla justkui valgusfoori järgi. Suuremate numbritega sportlaste eest hoolitsetakse palju rohkem. Vaadatakse, et nad saaksid paremates tingimustes hüpata jne. Ei pea enam proovihüppajat mängima ja sellist mõttetut rapsimist on vähem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles