Uuel positsioonil mängiv Liverpooli ründaja sattus kriitika alla

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli mängijad Roberto Firmino (keskel), Trent Alexander-Arnold ja Mohamed Salah tähistavad väravat.
Liverpooli mängijad Roberto Firmino (keskel), Trent Alexander-Arnold ja Mohamed Salah tähistavad väravat. Foto: Adrian Dennis / AFP / Scanpix

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp astus ründaja Roberto Firmino, kes lõpetas laupäeval 3:0 võidumängus Fulhami üle kahekuulise väravapõua, kaitseks välja.

Brasiilia koondise ründaja lõi enne laupäeva viimati Inglismaa kõrgliigas värava 15 septembril. Mängus Fulhamiga lõi ta kolmanda värava, oli osaline Mohamed Salahi avaväravas ning teenis Trent Alexander-Arnoldi väravaga lõppenud karistuslöögi.

Sel hooajal mängib Firmino veidi sügavamal, mis tähendab paratamatult väiksemat väravate arvu, ent Kloppi sõnul mängib brasiillane oma positsiooni kenasti välja. «Kõik oleneb sellest, mida sa näha tahad. Mida sa eeldad ning mida sa võrdled,» alustas Klopp oma kaitsekõnet.

«Fulhami mängu oli vaatamas 20 Saksamaa treenerit. Ma pole kindel, kui kriitilised nemad olid, aga kui me koos ühe joogi tegime, siis ütlesid nad, et Bobby Firmino on suurepärane mängija,» jätkas Firmino.

«Ta teeb nii palju väikeseid asju. Ta on tõeline tööloom. Ta on siin, ta on seal, ta on igal pool. Tal on endal kirjas kuus väravat, aga samas on ta teiste mängijate väravate jaoks korduvalt eeltöö teinud. Kõik oleneb, mida täpsemalt jälgida. Ma ei ole kordagi kuulnud, et ta kurdaks kriitikute üle ning sooviks oma vanal positsioonil mängida. Ta teeb oma tööd ja on sellega muutnud end meie jaoks väga väärtuslikuks,» lausus Klopp.

Liverpool pole Inglismaa kõrgliigas tänavu veel ühtegi mängu kaotanud. 33 punktiga hoitakse liigas Manchester City järel teist kohta. Punktide mõttes on tegu Liverpooli parima hooaja algusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles