Alonso nähvas viimasel etapi meeskonnale

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: Jan Huebner/Krieger / imago/Jan Huebner

Lõppenud nädalal karjääri lõpetanud Fernando Alonso suutis oma viimasel GP-l Abu Dhabis teha terava torke oma tiimi McLareni suunas.

Viimastel ringidel 13. kohal sõitnud Alonsol avanes Esteban Oconi ja Pierre Gasly katkestamise tõttu võimalus püüda kümnendat ehk viimast punktikohta.

McLareni meeskond utsitas Alonsot seda püüdma, kuid hispaanlasel oli oma tiimile kiirelt vastus olemas: «Mul on juba 1800 punkti!» Võistlusinsener Wilf Jospeh ei jäänud aga vastust võlgu: «Proovi sellest teha 1801 punkti.»

Reaalsuses Alonso siiski üritas viimast punktikohta püüda. Viimasel kolmel ringil sõitis ta raja teises sektoris välja kõige kiiremad ajad, kuid seda tänu kurvide lõikamisele. Igal ringil lõigatud kurvide eest teenis mees viis ehk kokku 15 trahvisekundit. Võistluse lõpetas Alonso sellest hoolimata 11. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles