Ogier ja Neuville nõuavad autoralli MM-sarjas muudatust: meid tehakse pidevalt lolliks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Thierry Neuville
Sebastien Ogier ja Thierry Neuville Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier soovib, et MM-sarjas tuleks reeglimuudatus seoses Sebastien Loeb'i osalemisega üksikutel etappidel.

Hetkel on autoralli MM-sarjas reegel, mille järgi stardivad sõitjad esimesel täispikal võistluspäeval katsetele MM-sarja punktitabeli järgi, mis tähendab, et MM-sarja liidrid peavad kruusarallidel alati teed puhastama. Kui aga Loeb tegi kaasa vaid kolmel rallil, oli tal igal etapil võimalik kasutada suurepärast stardipositsiooni.

Ogier jaoks on antud olukord vastuvõetamatu, kuna Loeb'i sugune tippsõitja saab sealt piisava eelise, et edestada esimesena startivaid sõitjaid. Prantslane lausus, et WRC-sari on kõige külalissõbralikum motospordi sari maailmas, kuna külalissõitjad saavad ise valida välja etapid, kus neil on parim võimalus MM-ralli võitmiseks.

«Ma olen täiesti veendunud, et kõik MM-sarjas täishooaega tegevad tippsõitjad on minuga nõus. Minu jaoks masendav näha, kuidas sõitjad tulevad mõnele valitud etapile sõitma, kus nad teavad, et neil on tagantpoolt tullesl suurepärane eelis. Meie kannatame selle tõttu ja ma ei soovi edaspidi sellises seisus olla,» rääkis Ogier Autospordile.

Teatavasti võttis Loeb möödunud hooajal osa Mehhiko, Korsika ning Kataloonia rallidest. Nii Mehhikos kui ka Kataloonias oli Loeb'il rivi lõpust startides suur eelis, Korsika oli prantslase jaoks koduralli. Kataloonia rallil päädis olukord sellega, et Loeb võttis taas etapivõidu.

«Uskuge mind, ma oleksin tõesti õnnelik, kui ta liituks meiega ja teeks kaasa terve hooaja MM-sarjas. Mul ei ole midagi Loeb'i vastu, aga ma mainisin ka Citroeni meeskonnale, et minu arust see ei ole normaalne,» seletas Ogier.

Sel hooajal pidevalt esimesena startinud Hyundai piloot Thierry Neuville'i arust peaks külalissõitjad alati startima esimesena: «Olukord on ebareaalne. Meie võitleme MM-tiitli nimel aga meid tehakse pidevalt lolliks, sest peame alati teed puhastama ja oleme selle tõttu selgelt aeglasemad. Külalissõitjat võiksid ees seda tööd meie eest ära teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles