Vormel 1 sarjas jätkub debütantide pealetung: Toro Rosso leidis teise sõitja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Albon testis veel kuu aega tagasi Nissan e.damsi võistkonna elektrivormelit, kuid on tänaseks vormel 1 sarjas.
Alexander Albon testis veel kuu aega tagasi Nissan e.damsi võistkonna elektrivormelit, kuid on tänaseks vormel 1 sarjas. Foto: Xavier Bonilla / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Vormel 1 sarja tänavune hooaeg lõppes äsja, kuid 17. märtsil Melbourne'is avalöögi saaval uuel vormeliaastal on juba peaaegu täiesti selge, kes millega sõidab. Ametlikult olid veel vabad vaid kaks sõitjakohta ning üks neist sai tänasega täidetud.

Nimelt teatas Toro Rosso, et on sõlminud lepingu vormel 2 sarja tänavu kolmandana lõpetanud Alexander Alboniga, vahendab Autosport. Äsja kõrvaldas Albon ise sellelt teelt viimasegi takistuse, vabanedes kehtivast lepingust Nissan e.damsi vormel E tiimiga. Londonis sündinud ja kasvanud, kuid Tai lipu all võistlev Albon oli juba pikalt Toro Rosso esimene valik vormel 1 sarja naasva Daniil Kvjati kõrvale.

Vormel 2 sarjas viimase etapini tiitlikonkurentsis püsinud Albon lõpetas hooaja viimaks siiski kolmandana. Teda edestasid George Russell ja Lando Norris, kes on juba löönud uueks hooajaks käed vastavalt Williamsi ja McLareni vormel 1 võistkonnaga. 

Red Bulli mootorispordiosakonna nõustaja Helmut Marko sõnas Autospordile, et Albon on praegu parem sõitja kui 2012. aastal, mil ta kuulus Red Bulli noorsõitjate programmi, kuid toona otsustas Red Bull temaga koostöö lõpetada.

Albonist saab Toro Rossosse siirdumisega juba kolmas sõitja, kes on pärast Red Bulli noorteprogrammist üle parda heitmist tiimi tagasi võetud. Sama on seni tehtud nii Brendon Hartley kui ka Kvjatiga. Alboni talenti on teiste seas kiitnud ka Toro Rosso tiimipealik Franz Tost.

Vormel 1 sarjas sõidab seega uuel hooajal kolm uustulnukat - Russell, Norris ja Albon. Lisaks on Sauberisse istuval Antonio Giovinazzil kuninglikus sarjas seni kirjas vaid kaks etappi. Noortest sõitjatest teevad suure sammu edasi vastavalt Ferrari ja Red Bulliga liituvad Charles Leclerc ja Pierre Gasly, sarja naasevad aga Kvjat ja Williamsit roolima asuv poolakas Robert Kubica.

Tänavuse koosseisuga jätkavad seega vaid kaks võistkonda - Mercedes ja Haas. Pärast Alboni kinnitamist Toro Rosso põhisõitjaks jääb uueks hooajaks ametlikult ainus vaba koht tiimi, mis tänavu kandis pool hooaega Force India ja seejärel pärast omanikuvahetust Racing Point Force India nime. Uus omanik Lawrence Stroll on aga lubanud võistkonna nime muuta. Sergio Perezi kõrval on teine sõitjakoht ametlikult veel küll vaba, kuid tõenäoliselt saab selle endale omaniku poeg Lance Stroll, kes tänavu sõitis Williamsi tiimis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles