Markko Märtinile karjääri esimese MM-etapivõidu toonud ralli paneb pillid kotti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin ja Michael Park võitsid 2003. aastal Akropolise ralli.
Markko Märtin ja Michael Park võitsid 2003. aastal Akropolise ralli. Foto: Rally Azores

Markko Märtinile karjääri esimese MM-ralli võidu toonud Akropolise ralli otsustas tegevuse lõpetada.

67 aastat järjest toimunud Akropolise ralli Kreekas oli aastaid autoralli MM-sarjas üks legendaarseimaid etappe. Sealsed karmid ning kivised mägiteed panid proovile nii sõitjate oskused kui ka autode vastupidavuse.

Pärast Kreeka majanduskriisi aastal 2014 kadus Akropolise ralli MM-sarjast, kuid jäi siiski omale kohale ning edaspidi sõideti seal Euroopa meistrivõistluste sarja raames. Vaatamata kõigele otsustati Akropolise ralli 2019. aastal välja jätta ka Euroopa meistrivõistluste kalendrist ning nüüd on korraldajad otsustanud, et tuleval aastal rallit enam ei toimu.

Ralli ärajäämise põhjuseks on peamiselt rahastuse puudumine. Riigi poolne tugi kadus üritusel ära juba mõned ajad tagasi. Kuna aga korraldajad ei suutnud rallit enam heal tasemel korraldada, kadusid ära ka erasponsorid ning rahaliste raskuste tõttu Akropolise rallit tulevikus ei näe.

Aastal 2003. suutis legendaarsel rallil oma karjääri esimese MM-etapi võita ka Markko Märtin, kes edestas siis teisele kohale jäänud Carlos Sainzi ning samal aastal maailmameistriks kroonitud Petter Solbergit. Samal aastal saavutas Akropolises poodiumikoha ka Urmo Aava, kes lõpetas Juunior WRC arvestuses etapi kolmanda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles