ROKi president kiidab: Tokyo on juba teinud ajalugu (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo olümpiamängude maskotid Miraitowa ja Someity
Tokyo olümpiamängude maskotid Miraitowa ja Someity Foto: ISSEI KATO / AFP

Kuigi Tokyo suveolümpiamängude alguseni on jäänud üle 600  päeva, on Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach kindel, et Jaapani pealinn on juba teinud kõik, et saada parimaks olümpialinnaks. Bach külastas olümpiarajatisi ning sõnas: «Ma ei mäleta, et ükski korraldajalinn on oma ettevalmistustega kaks aastat enne olümpiamängude algust nõnda kaugele jõudnud kui Tokyo.»

Võrreldes näiteks Rio olümpiamängudega pole jaapanlastel tõesti olümpiarajatiste valmimise ning nende hooldamisega probleeme, kuid jaapanlasi kummitavad teised mured – kuumus ning mängude maksumus.

Viimaste andmete kohaselt on olümpiamängude eelarve 1,35 triljonit jeeni ehk umbkaudu 12 miljonit dollarit, kuid murekoht on, kas kulud jagavad omavahel mängude korralduskomitee ning Tokyo linn või appi tuleb Jaapani valitsus.

Bachi sõnul saavad aga needki probleemid lahendatud ning tema vaatenurgast võib kinnitada, et need tulevad «imelised olümpiamängud».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles