Blogi: võidukas PSG lükkas Liverpooli Meistrite liigas katastroofi lävele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PSG väravalööjad Juan Bernat ja Neymar juubeldamas.
PSG väravalööjad Juan Bernat ja Neymar juubeldamas. Foto: Mike Egerton / PA Wire/PA Images / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas tõmmati joon alla algrupiturniiri viiendale voorule. Väga hinnalise võidu sai PSG, alistades kodus 2:1 Liverpooli. Edasipääsulootuse säilitas ka Tottenham, olles kodus 1:0 parem Milano Interist. Koha 16 seas tagasid aga Atletico ja Dortmund ning Porto ja Schalke ehk kõik sai selgeks A- ja D-grupis.

B-grupis peab kevadine finalist Liverpool nüüd kindlasti alistama viimases voorus koduväljakul Napoli. Lisaks tuleb arvestada, et kuna Napolile jäädi võõrsil alla 0:1, tuleb neid kodus võita kas vähemalt kahe väravaga või skooriga 1:0. Viimasel juhul oldaks omavaheliste mängude arvestuses viigis, ent Liverpoolile annaks edu üldine suurem löödud väravate arv.

Teoorias on aga võimalik, et nii Napoli, Liverpool kui ka PSG lõpetavad alagrupi 9 punktiga - selleks peab Liverpool võitma Napolit ja PSG leppima võõrsil viigiga Crvena Zvezda vastu. Niisugusel juhul oleks Liverpoolil omavahelistest mängudest kuus, Napolil ja PSG-l viis punkti, mis tähendaks Liverpoolile kindlasti edasipääsu. Kui aga PSG Horvaatias võidab, selgub teine edasipääseja igal juhul Napoli-Liverpooli duellist.

B-grupis on Barcelona edasipääsu juba taganud ja võõrustab viimases voorus Tottenhami. Spurs peab saama vähemalt sama tulemuse nagu Inter, ent kuna itaallased kohtuvad kodus grupi punase laterna PSV-ga, on Tottenhamil ilmselt vaja võitu. Võrdsete punktide korral soosivad omavaheliste mängude tulemused tänu võõrsil löödud väravale Tottenhami.

A-grupp:

  • Madridi Atletico - Monaco 2:0 (2. ov Badiashile, 24. Griezmann)
  • Dortmundi Borussia - Brügge 0:0

​Tabeliseis: 1. Atletico 12*, 2. Dortmund 10*, 3. Brügge 5, 4. Monaco 1

B-grupp:

  • PSV - Barcelona 1:2 (83. de Jong - 61. Messi, 70. Pique)
  • Tottenham - Inter 1:0 (80. Eriksen)

Tabeliseis: 1. Barcelona 13*, 2. Tottenham 7, 3. Inter 7, 4. PSV 1

C-grupp:

  • Napoli - Crvena Zvezda 3:1 (11. Hamsik, 33., 52. Mertens - 57. El Fardou Ben)
  • Paris Saint-Germain - Liverpool 2:1 (13. Bernat, 37. Neymar - 45.+1. pen Milner)

Tabeliseis: 1. Napoli 9, 2. PSG 8, 3. Liverpool 6, 4. Crvena zvezda 4

D-grupp:

  • Moskva Lokomotiv - Galatasaray 2:0 (43. ov Donk, 54. Ignatjev)
  • Porto - Schalke 04 3:1 (52. Militao, 55. Corona, 90.+4. Marega - 89. pen Bentaleb)

Tabeliseis: 1. Porto 13*, 2. Schalke 8*, 3. Galatasaray 4, 4. Lokomotiv 3

* on taganud edasipääsu 16 parema hulka 

Enne mänge:

Äärmiselt tasavägises C-alagrupis on kaks vooru enne lõppu Liverpoolil ja Napolil 6, PSG-l ja Crvena Zvezdal 5 punkti. See tähendab, et PSG peab täna Pariisis kindlasti võitma, seda enam, et avamängus jäädi Anfieldil Liverpoolile alla. Prantslaste jaoks on hea uudis, et koondisemängudes saadud vigastustest on tervenenud mõlemad nende suured staarid, nii Neymar kui ka Kylian Mbappe.

B-grupis on Barcelona juba edasipääsu taganud, ent Tottenhami ootab ees mäng, mis võib nende lootused lõplikult kustutada. Võidu korral tõustaks tänase vastase Milano Interiga ühele pulgale, viigi korral oleks aga kõik läbi, sest avamängu võitis Milanos Inter ja niisugusel juhul jääks Itaalia klubi lõpptabelis ikkagi Spursist ette. Ka võit ei muudaks Tottenhami elu veel lihtsaks, sest viimases voorus peavad nemad külla sõitma Barcelonale, Inter võõrustab aga grupi punast laternat PSVd.

A-grupis võivad koduväljakul vastavalt Brügge ja Monaco vastu edasipääsu vormistada nii Atletico kui ka Dortmund.  D-grupis võib omavahel kohtuvatele Portole ja Schalkele sama tulemuse saavutamiseks piisata viigist, juhul kui Galatasaray ei saa samal ajal jagu seni kõik mängud kaotanud Lokomotivist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles