Kommentaatorite õudusunenägu kerkis mõne aastaga NBA parimaks eurooplaseks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giannis Antetokounmpo täidab protokolle suurte numbritega, kuid ise neist ei hooli: talle on tähtis vaid meeskonna edu.
Giannis Antetokounmpo täidab protokolle suurte numbritega, kuid ise neist ei hooli: talle on tähtis vaid meeskonna edu. Foto: Tannen Maury/EPA/Scanpix

Kuue nädala eest alanud korvpalliliiga NBA järjekordne hooaeg kogub tasapisi hoogu – kõik meeskonnad on mänginud umbkaudu paarkümmend kohtumist ning esimesi järeldusi saab juba teha, aga sedapuhku pöörame pilgu hoopis ookeanitaguses liigas särava eurooplase poole.

NBA klubide hooajaeelses küsitluses polnud liiga parima välismängija kategoorias vastast Milwaukee Bucksi tähtmängijale Giannis Antetokounmpole – järgmisel nädalal 24. sünnipäeva tähistav Nigeeria juurtega kreeklane kogus enam kui 70 protsenti häältest.

Tõotatud maal ehk maailma tugevaimas korvpalliliigas juba kuuendat hooaega mängiv 2013. aasta draft’i esimese ringi 15. valik, kõikide kommentaatorite hirm Antetokounmpo liigub jälle pöörases tempos: keskmiselt 26,8 punkti mängu kohta on liiga paremuselt seitsmes ja 13,0 lauapalli liiga viies näitaja. Efektiivsusnäitaja poolest edestab Antetokounmpot vaid New Orleans Pelicansis palliv Anthony Davis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles