Ukraina sõjaseisukord ähvardab Euroopa liiga kohtumise sootuks ära jätta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali ja Vorskla kohtumine Londonis Emiratesi staadionil.
Arsenali ja Vorskla kohtumine Londonis Emiratesi staadionil. Foto: Carlton Myrie / imago/Uk Sports Pics Ltd / Scanpix

Päev enne jalgpalli Euroopa liiga kohtumist Poltava Vorskla ja Londoni Arsenali vahel on matši kohtumine suure kahtluse alla sattunud. Põhjuseks on Ukraina ja Venemaa vahel puhkenud järjekordne sõjalis-poliitiline konflikt, mille tõttu mäng liigutati esmalt mitmesaja kilomeetri kaugusele Kiievisse. Nüüd aga ähvardab seda sootuks ärajäämine.

Kui Ukraina parlament kuulutas riigi idaosas teisipäeval välja sõjaseisukorra, ei hõlmanud see küll Poltavat, ent UEFA otsustas mängu ikkagi Kiievisse tuua. Vorskla asepresident Oleh Lõsak ütles aga AP-le, et nad pole Kiievi olümpiastaadionilt veel kinnitustki saanud, et mäng saab seal toimuda. Samuti pole selge, kes ja kuidas peaks korraldama piletimüüki ning muid üksikasju.

Lisaks märkis Lõsak, et klubi miljardärist mõjukas aupresident Konstantin Ževago ei mõista, miks kõlbas Poltavas käia Vorskla teistel grupikaaslastel ehk Lissaboni Sportingul ja Qarabagil, mitte aga Arsenalil. «Muidugi on olemas objektiivseid ja subjektiivseid põhjendusi seoses sõjaseisukorraga, aga Poltavas see ju ei kehti,» imestas Lõsak. UEFA kinnitusel on riigis valitsev olukord aga liialt ebakindel, et matši pidamisega Poltavas riskima hakata.

Ukraina parlament kehtestas sõjaseisukorra pärast pühapäevast vahejuhtumit, mille käigus Venemaa piirivalve tulistas Kertši väinas kolme Ukraina alust ja hõivas need. Venemaa on kinni võtnud 24 laevameeskondade liiget, kellest Ukraina väitel kuus on vigastatud.

Kodulinna asemel peab oma euromänge mujal juba mitmendat aastat ka Ukraina viimase aja edukaim klubi Donetski Šahtar, kes oli sunnitud 2014. aastal kolima Donetsk Arenalt sõjategevuse tõttu Lvivi. Alates mullusest mängitakse aga Harkivis sealse Metallisti koduväljakul, kus võõrustatakse käesoleva hooaja viimases Meistrite liiga alagrupimängus 12. detsembril Lyoni Olympique'i. Šahtari klubi juhtkond asub hoopis Kiievis ning seal toimuvad ka treeningud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles