Leclerc tunnistas, et esimene päev Ferrari piloodina oli emotsionaalne

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc oli Abu Dhabi testipäeva kiireim mees.
Charles Leclerc oli Abu Dhabi testipäeva kiireim mees. Foto: James Moy / James Moy Photography/PA Images / Scanpix

Charles Leclerc sai ametlikult Ferrari piloodiks teisipäeval, kui ta oma senise Sauberi riietuse riidepuule rippuma jättis ja Itaalia tiimi värvides Yas Marina ringraja boksiteele ilmus. Siis pidi ta aga vaatama, kuidas Sebastian Vettel testisõidul legendaarset punast vormelit roolib. Esimest korda sai ta ise ametliku võistluspiloodina Ferrarisse istuda eile ja tulemuseks oli kohe päeva parim ringiaeg.

Ferrari noorteprogrammi liige Leclerc on varemgi tiimi vormeleid – sealjuures praegust SF71H-d – testinud, aga ta ei hakanud salgama, et tunne oli hoopis erilisem. «Muidugi, sest see oli esimene kord vormelisse istuda teadmises, mis mind järgmisel aastal ees ootab,» vahendab tiimis Kimi Räikköneni välja vahetava monacolase sõnu Crash.net. «Oli üpris emotsionaalne päev,» lisas noormees.

Leclerci esimene täispikk testipäev Ferrari ridades kestis 135 ringi jagu ja kuigi sellega käis kaasas kiireim ringiaeg, mis oli 0,4 sekundit väledam Vetteli päev varem sõidetust, oli noormehe sõnul tähtsam Pirelli uue toodanguga tutvumine. «Täna oli peamine siht saada aru rehvidest, mitte minu kiirust näidata. Keskendusime sellele ja olen rahul,» rääkis Leclerc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles