Tipphetked: Lakers teenis Sunsi vastu kindla võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliigas NBA alistas Los Angeles Lakers 120:96 Phoenix Sunsi. Lakersi resultatiivseim oli 23 punktiga Kyle Kuzma, LeBron Jamesi arvele jäi 22 punkti.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu:

Tabeli põhjas paiknev Phoenixi meeskond saabub sel korral inglite linna õpipoisina. Kui Lakers lihvib ja häälestab oma võimsat koosseisu juba play-off'i-konkurentsi silmas pidades, on Phoenixi noorte ülesanne korjata kogemusi, õppida ning laduda vundamenti.

Kui seejuures õnnestubki nimekat vastast ehmatada, ei muuda see kummagi jaoks tegelikult palju. Pärast esimest 20 kohtumist sel hooajal on saanud ilmseks, et Sunsil sel kevadel play-off'i veel asja pole ning ees ootab taas töine draftisuvi. Tegelikult on Phoenixil andekaid ja võimekaid noori juba praegu vaat et rohkem kui kellelgi teisel: rookie DeAndre Ayton korvi all, liider Devin Booker tagaliinis. Äärel suisa kaks talenti, seejuures küllalt erineva stiiliga: rookie'st viskaja Mikal Bridges ja teist aastat liigas palliv mitmekülgne Josh Jackson. Kõik viimaste aastate suvised valikud. Täitmata on aga vaat et võtmepositsioon: mängujuht.

Sealt on king Phoenixit pigistanud pikka aega. Täpselt aasta tagasi saatis toonane mängujuht Eric Bledsoe sotsiaalmeediasse postituse sisuga: «Ma ei taha siin enam olla!» Klubi ei lasknud asja kaks korda korrata ning mängija vahetati peenrahaks, seda enam, et koostöö logises juba ammu. Neli aastat varem suurte ootustega toodud Bledsoest ei kujunenud iialgi tõelist rünnakudirigenti.

Kuna eeloleval suvel draftis supertalenti sel positsioonil juhtumisi ei leidu, peavad päikesepoisid tõenäoliselt lootma, et suudetakse sõlmida hea tehing mõne kogenuma palluriga. Selline areng toetaks hästi ka niigi kogemusteta kollektiivi tasakaalu. Neid, kelle leping klubiga lõpusirgel või kes võivad olla valmis uuteks väljakutseteks, jagub: eeskätt Charlotte Hornetsi liider Kemba Walker, samuti Celticsi Kyrie Irvingu andekas vahetus Terry Rozier. Sahistatud on ka Portlandi staarist Damian Lillardist. Tõenäoline on aga, et õige mees leitakse: Phoenix on huvitav tööpaik. Suure turu tiim noore ning andeka koosseisuga, mis saab ainult paremaks minna.

Ka publikul peaks kuhjaga vaatamist jaguma: talenti kiirgab koosseisust kaugele. Möödas on ajad, mil Suns oli lootusetu punt: lootus on linnas tagasi. Miks mitte elada kaasa veel ühele suurele tõusule? Kes otsib omale NBAst uut ja originaalset lemmiktiimi, sellist, mida kellelgi pole: Suns on selleks parim valik.

Eelvaate autor: Andri Kiige

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles