Östberg tulistab kaheraudsest: kas Breen ja Lappi on tõesti paremad?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mads Östberg.
Mads Östberg. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Mads Östberg oli hooaja paaril viimasel MM-rallil kindel, et teda näeb ka tulevikus WRC-sarjas, sest läbirääkimised käisid nii M-Sporti kui ka Citroeniga. Nüüdseks on kõik kaardid pandud viimasele ja sealgi pole seis kiita: jätkuvalt pole selge, kas Prantsusmaa autotootja toob Sebastien Ogier’ ja Esapekka Lappi autode kõrval starti ka kolmanda masina, mida mõni piloot ilmselt Sebastien Loebiga jagama peaks.

«Nüüd tuleb lihtsalt oodata. Eks ma olen ootamisest veidi väsinud, aga samas on tänavune hooaeg niigi nõudnud parajalt kannatamist,» sõnas Östberg Norra väljaandele Parc Ferme, et tema tuleviku osas pole midagi selgunud.

Miks selline situatsioon, kus ta ootama ja vaatama peab, on tekkinud, varasem M-Sporti ja Citroeni tehasepiloot öelda ei oska. Östberg nentis: «On mitmeid sõitjaid, kes toovad minust kehvemini punkte, kelle töökoht on järgmiseks aastaks kindel.»

Norrakas andis vihjamisi mõista, et neid mehi on ka Citroeni ridades. Esmalt tuli jutuaineks tema pearivaal Loebiga kolmanda auto jagamiseks, Craig Breen. «Tunnen end temaga vähemalt võrdses seisus, kui mitte eespool,» rääkis Östberg, et maailma rallimeedias räägitakse Breenist ainult seetõttu rohkem, et iirlane pärineb ingliskeelsest kultuuriruumist. «Kui nii tõesti läheb, et Citroen tuleb starti kolmanda autoga ja eelistab sinna minu asemel Craig Breeni, annan ma alla.»

Lõpuks mainis Östberg, kes tõi tänavu kaheksalt rallilt Citroenile kaks poodiumikohta, et tegelikult võinuks ta olla kandidaat ka Ogier peamise abilise kohale. «Esapekka on hea sõitja, kes väärib kindlasti mängus osalemisest. Kas ta väärib seda kohta rohkem kui mina, ei hakka ma kommenteerima, aga kui mulle antakse uus võimalus WRC-autos, saan vähemalt proovida tõestada, et oleksin olnud parem alternatiiv,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles