Sebastien Ogier: peagi on aeg hoog maha tõmmata

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Thomas Pakusch / imago/Pakusch

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier sõlmis tänavu kaheaastase lepingu Citroeniga. Prantslase sõnul oleks imeline, kui ta suudaks Prantsusmaa meeskonnale tuua MM-tiitli.

«Nii tore on näha tuttavaid nägusid, kes olid Citroenis juba siis, kui mina WRC-karjääri alustasin. Veel põnevamaks teeb asja minu jaoks fakt, et tegemist on Prantsusmaa meeskonnaga. Võita meistritiitel tiimis, mis koosneb 100-protsendiliselt prantslastest, oleks fantastiline,» ütles Ogier.

Ogier on tulnud maailmameistriks kahes erinevas meeskonnas. Volkswagenis võitis ta tiitlid 2013., 2014., 2015. ja 2016. aastal, M-Spordis 2017. ja 2018. aastal. Võita meistritiitel ka kolmanda meeskonnaga on Ogier’ jaoks üks motiveeriv väljakutse.

«See on üks argument, mis utsitas mind Citroeniga liituma. On väga tunnustusväärne võita erinevate meeskondadega MM-tiitel. Pole just palju neid, kes sellega hakkama on saanud,» ütles Ogier, kelle sõnul on aga uue meeskonnaga liitudes alati vaja arvestada kohanemiseks kuluva ajaga.

Oma uue töövahendi ehk Citroeni WRC auto kohta ütles Ogier, et sellega on vaja veel kõvasti tööd teha. «Me pole järjepidevad. Aga samas see on üks asi, mis mind tõmbab. Ma saan aidata neil areneda, leida Citroenile uusi eesmärke ning neid uues keskkonnas ellu viia,» sõnas Ogier.

Ühtlasi kinnitas Ogier, et leping Citroeniga jääb WRC-sarjas tema viimaseks. «See on minu viimane leping. Pärast seda liigun edasi. See ei tähenda ilmtingimata, et autod minu elust kaoksid. Ilma mootorispordita oleksin õnnetu, kuid teisalt on aeg hoog maha tõmmata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles