Kokkuleppematšides osalenud snuukrimängijad said karmi karistuse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne pilt.
Illustratiivne pilt. Foto: JIANAN YU / REUTERS

Hiina snuukrimängija Yu Delu sai kokkuleppematšides osalemise eest kümne aasta ja üheksa kuu ning tema kaasmaalane Cao Yupeng kuue aasta pikkuse võistluskeelu.

31-aastane Yu Delu osales kahe ja poole aasta jooksul viie, kolm aastat noorem Cao Yupeng kolmes kokkuleppematšis, kirjutab BBC. Kahe aasta eest Šotimaa lahtistel meistrivõistlustel poolfinaali jõudnud Yu Delu hoidis kevadel ajutise võistluskeelu saamise ajal maailma edetabelis 43. kohta, Cao Yupeng paiknes viis kohta kõrgemal.

«See on väga kurb, kui andekad mängijad teenivad raha mängutulemuste manipuleerimisega,» sõnas endine mängija ja praegune maailma piljardi- ja snuukriliidu president Jason Ferguson.

Snuukrimaailmas sai viimati enam kui kümne aasta pikkuse võistluskeelu inglane Stephen Lee, keda karistati aastal 2013 tosina aasta pikkuse keeluga. Yu Delu ja Cao Yupeng on esimesed Hiina snuukrimängijad, kes saanud kokkuleppematšides osalemise eest võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles