Citroëni tabanud tagasilöök mõjutas Loebi tulevikku

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju näeb 44-aastaseid maailmameistreid saltot tegemas? Sebastien Loeb on üks neist.
Kui palju näeb 44-aastaseid maailmameistreid saltot tegemas? Sebastien Loeb on üks neist. Foto: Pau Barrena

Üheksakordse autoralli maailmameistri Sebastien Loebi tulevik sai eilsega veidikene selgemaks – järgmisel aastal teda WRC-sarjas Citroëni eest sõitmas ei näe.

Citroën teatas eile, et osaleb 2019. aastal MM-sarjas vaid kahe autoga – ühe autos istub Sebastien Ogier, teise Esapekka Lappi. Citroën kaalus pikalt, kas panna välja ka kolmas auto. Kui seda oleks tehtud, oleks Loeb ilmselt mõnel rallil sõitnud külalissõitjana.

Citroëni pealik Pierre Budar kohtus eelmisel nädalavahetusel meeskonna suursponsori Abu Dhabi esindajatega. Ühist keelt laua taga ei leitud ning Abu Dhabi tuge Citroënil järgmiseks aastaks pole. See on ka peamine põhjus, miks Citroën järgmisel aastal MM-sarjas kahe autoga võistleb.

Loebi jaoks on see halb uudis, sest teatavasti loobus Peugeot rallikrossi MM-sarjast. Kuigi WRC-sarja täiskohaga naasmine polnud kunagi prantslase plaanides, näitas ta huvi üles osaleda seal külalissõitjana. Praegu on vaid kindel see, et Loeb sõidab järgmisel kuul eratiimis Dakari rallit.

«Praegu pole mul mitte midagi teha. Olen läbirääkimisteks avatud kõikide meeskondadega ükskõik mis mootorispordialal,» ütles Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles