Galerii: suur tiitlimatš jäi vastuolulise otsuse järel viiki (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Los Angeleses toimunud poksi raskekaalu WBC tiitlimatš Deontay Wilderi ja väljakutsuja Tyson Fury vahel lõppes viigiga.

Kolmest kohtunikust üks hindas matši punktidega 115:111 Wilderile, teine 114:110 Furyle ning kolmas 113:113 viiki.

Kuigi Fury suutis Wilderi tugevaid lööke suure osa ajast vältida, käis ta kahel korral matil. Esimest korda matši 9. raundis ning seejärel viimases ehk 12. raundis. Viimasel juhul arvasid ilmselt vähesed, et Fury suudab veel tagasi jalule tõusta, ent ta tegi seda.

Pärast matši rääkisid telekanalis Showtime’is matši hinnanud eksperdid, et nende maitse järgi oleks pidanud Fury matši kindlasti võitma. Seda hoolimata sellest, et ta kahel korral pikali löödi. Ka endise raskekaalu maailmameistri Lennox Lewise hinnangul võitis matši tegelikult Fury. 

Wilder pole oma karjääri jooksul kaotanud jätkuvalt ühtegi matši. Tal on kirjas 40 võitu ja 1 viik. Fury pole samuti kordagi veel kaotanud - 27 võitu, 1 viik.

«Saatsin ta kaks korda matile, tundsin, et võitsin matši. Me mõlemad olime sõdalased, aga kahest korrast oleks pidanud piisama,» ütles WBC meistrivöö säilitanud Wilder.

Fury oli aga teist meelt. «Oleme võõral maal. Mind löödi pikali, kuid usun ikkagi, et võitsin matši,» ütles Fury, kes alustas suurt tagasitulekut suurde poksimaailma kõigest pool aastat tagasi. «Gypsy King on tagasi! Minu vastas oli parim raskekaallane pärast mind,» jätkas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles