Laskesuusatamise segateatesõidu võitis Prantsusmaa, Eestile teinegi 17. koht

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Desthieux võidukalt lõpus
Simon Desthieux võidukalt lõpus Foto: Darko Bandic / AP

Laskesuusatamise hooaja avaetapil Pokljukas peeti täna ka segateatesõit, kus Eesti võistkond saavutas 17. koha.

Eesti koondise avavahetust sõitis Tuuli Toomingas, kes suutis avaringil olla ilusti grupis ning esimeses lasketiirus lasta puhtalt, mis tähendas, et pärast esimest laskmist hoidis Eesti koondis kogunisti kuuendat kohta. Püsti lastes pidi Toomingas ära kasutama aga kõik kolm varupadrunit, et märgid alla saada ja nii lõpetas Eesti avavahetuse 15. kohal.

Eesti teist vahetust sõitis Grete Gaim, kes kasutas kahes tiirus kokku kahte varupadrunit ning tõi Eesti võistkonna vahetusalasse 16. kohal, kaotust liidrile Soomele oli kogunenud selleks hetkeks üle kolme minuti. Soomlaste poolt suurepärase töö teinud Kaisa Mäkäräinen oli sõitu juhtimas 29 sekundiga Itaalia ning 39 sekundiga Prantsusmaa ees.

Soomlaste kolmas vahetus Tero Seppälä tegi avaringil suurepärast tööd, kuid ei suutnud püstitiirus puhtalt lasta ning nii pidi Soome minema trahviringile. Liidriks tõusis Martin Fourcade, kes kasvatas enne viimast vahetust edu Šveitsi ees 15 sekundiliseks ning Soome kolmandana kaotas juba ligi minutiga.

Eestlaste poolt sõitis kolmandat vahetust Rene Zahkna, kes suutis mõlemad lasketiirud puhtalt läbida ilma varupadruneid võtmata. Nii tõstis Zahkna hea esitusega Eesti koondise viimaseks vahetuseks taas 15. kohale, kaotust Prantsumaale oli kogunenud 3 minutit ning 54 sekundit.

Viimases vahetuses näitas Simon Desthieux prantslaste poolelt piisavalt kindlat esitust, et võtta MK-etapivõit 38 sekundiga Šveitsi koondise ees. Kolmanda koha sai lõpuks Itaalia võistkond. Eesti viimast vahetust sõitis Martin Remmelg, kes kasutas tiirudes kokku kahte varupadrunit ning tõi eesti üle finišijoone 17. kohal, kaotusega 4 minutit ning 53 sekundit.

Etapivõidu võtnud Prantsusmaa võistkonda kuulusid täna Anais Bescond, Justine Braisaz, Martin Fourcade ning Simon Desthieux. Šveitsi võistkond sõitis koosseisus Elisa Gasparin, Lena Haecki, Benjamin Weger ja Jeremy Finello. Kolmandal kohal lõpetanud Itaalia võitkonnas olid Liza Vottozzi, Dorothea Wierer, Dominik Windisch ja Lukas Hofer.

Hommikul peeti ka paarissegateate võistlus, kus Eesti eest oli võistlemas Regina Oja ja Kalev Ermits, kes lõpetasid samuti 17. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles