Poznani MK-etapil oli parim eestlane Kullo Kender

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullo Kender ja Artas Tallinn International Horse Showl.
Kullo Kender ja Artas Tallinn International Horse Showl. Foto: Mari Ann Selge

Meie takistussõiduliiga käesoleva hooaja viimane MK-etapp peeti pühapäeval Poznanis, kus eestlastest lõpetas parima tulemusega Kullo Kender Artasel.

Nimeka Cavaliada Touri esimene etapp, mille kulminatsiooniks oli tänane Kesk-Euroopa liiga põhjaregiooni MK-etapp, tõi kohale maailmaklassi sõitjad kaugelt ja lähedalt. Kui 160 cm põhiparkuuri olid läbinud 50-st osavõtjast pooled, oli puhtaid tulemusi kogunenud kuus, millest vaid üks kuulus meie liiga sportlasele, poolakale Andrzej Oplatekile. Kuna enamus ümberhüpetele pääsejatest ei osalenud Kesk-Euroopa liiga arvestuses, siis olid eestlastel tegelikult head šansid võtta sõidust kaasa kõrge koha punktid.

Kahjuks saatis aga kõiki meie paare täna ebaõnn. Sõidu esimeses pooles startis meie ratsanikest Urmas Raag Carlosel, kuid see lihtsalt polnud nende päev ja Urmas loobus edasi võistlemast. Teises pooles tuli eestlasest järgmisena võistlema Hanno Ellermann Freedomil. Paaril tuli maha kaks latti ja nende tulemuseks jäi 8 karistuspunkti. Hanno sõidu ajaks oli ümberhüppajate seltskonda lisandunud veel 3 sportlast.

Kui võistlustulle asusid Rein Pill ja Alfons Ra, olid lootused kõrged, kuid ka neil sõit ebaõnnestus. Peale kolme maha ajamist ei klappinud paaril kolmesele süsteemile pealeminek ja kirja läks tõrge. Teisel katsel läks samuti tõrge kirja kolmese süsteemi viimase tõkke ees ja paar langes võistlusest välja.

Kohe peale Reinu tuli areenile Tallinna Horse Showl 2017. a võidu saavutanud Poola paar Michal Kazmierczak – Stakorado, kes tegid puhta sõidu ja olid ümberhüppajate seas teine meie liiga paar.

Jäi veel oodata ning pöidlaid hoida Kullo Kenderile ja Artasele. Kahjuks pudenes neilgi maha kahese süsteemi teise takistuse latt ja lisaks saadi veel kirja üks karistuspunkt aja eest, mis andis meie paarile lõppkokkuvõttes 23. koha. Siiski korjas Kullo sellest sõidust korraliku portsu MK-punkte, sest liiga arvestuses lõpetasid nad sõidu seitsmendana. Liiga punkte jagus ka Hannole, kes oli MK-etapi arvestuses 11-s.

Peale Kullot startis järjekordne tugev poolakas Jaroslaw Skrzyczynski Chacclanal, kes pääses suurepärase sõiduga edasi ümberhüppeid sooritama. Nii oli ümberhüpetel kolm Poola paari, kes pidid omavahel ära jagama MK-arvestuse võidupunktid.

Ümberhüpped kujunesid kohalikule publikule tõeliseks maiuspalaks. Tugevatest poolakatest asus esimesena võistlust juhtima Kazmierczak Stakoradol, kuid ülejärgmisena startinud Skrzyczynski ülikiirel Chacclanal võttis oma ja tuli vaid 0,26 sekundiga võitjaks, saades ka MK-arvestuse võidupunktid.

CSI4* võistlus ise algas neljapäeval, kus 145 cm kõrguses parkuuris alustasid hästi Rein ja Alfons Ra, lõpetades võistluse kaheksandal auhinnalisel kohal 78 võistluspaari seast. Kahefaasilise parkuuri parima tulemuse sõitis välja paar, kes muu hulgas tänavu võitnud ka Longines Global Champions Tour etapi – Danielle Goldstein ja Lizziemary Israelist. Hanno Ellermann ja Donna-Paola lõpetasid nelja, Kullo Kender ja Artas kaheksa karistuspunktiga. Pill võttis auhinnalise koha ka kõrgusel 120 cm, kui oli hobusega White Dream kümnes 119 paari hulgas.

Reedeses 150 cm sõidus, kus koguti ka Longines Rankingu punkte, oli meie parim Kender Artasel, saavutades ühe karistuspunktiga auhinnalise 14. koha 82 osaleja seas. Sõidu võitis iirlane Eoin Mcmahon hobusega Nabab's Atlanto. Pill saavutas auhinnalise 16. koha hobusega White Dream sama päeva 130 cm sõidus ja noorte hobuste puhtus-kiirus sõidus kõrgusel 125/130 cm 10. auhinnalise koha hobusega Happygirl G.

Laupäeva hommik algas hästi Kullole, kui 135 cm parkuuris tuli Strigaga 4. koht. Rein ja Happygirl olid noorte hobuste 130/135 cm parkuuris kaheksandad.

Poznani tulemused leiate siit 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles