Kuidas muudab uus UEFA eurosari Meistrite ja Euroopa liigat?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju.
Nõmme Kalju. Foto: Mihkel Maripuu

2021. aastast lükatakse Meistrite liiga ja Euroopa liiga kõrval käima ka kolmas jalgpalli eurosari, mis hakkab kandma nime Euroopa liiga 2.

Uue sarja lisandumine toob muudatuse senise Euroopa liiga võistlussüsteemi. Nimelt vähendatakse seal võistlevate klubide arv 32 peale ning enne kaheksandikfinaale mängitakse veel üks play-off ring.

Iga riigi jalgpallimeistrid kvalifitseeruvad jätkuvalt Meistrite liiga turniirile. Euroopa liigasse pääseb tulevikus aga ainult 15 kõrgema rankinguga jalgpalliliigadest. Madalama tasemega liigade klubid, välja arvatud meistrid, hakkavad mängima Euroopa liiga 2 sarjas. Näiteks Eesti hoiab liigade tugevusjärjestuses 46. kohta, mis tähendab, et Euroopa liigasse siinsed meeskonnad ei pääseks.

Uue eurosarja formaat hakkab olema samasugune Euroopa liiga formaadiga. Moodustatakse kaheksa neljaliikmelist gruppi, mille võitjad kvalifitseeruvad kaheksandikfinaalidesse. Lisanduvas play-off-ringis hakkavad mängima alagrupiturniiril teise koha teeninud meeskonnad ja kõrgemal turniiril kolmandaks jäänud meeskonnad – play-offi võitja pääseb kaheksandikfinaali.

Uue turniiri võitja tagab järgmiseks aastaks koha Euroopa liigasse. Meistrite liiga formaati uus võistlussari ei muuda.

Uue eurosarja loomine tähendab, et alagrupiturniiril on eurosarjades esindatud vähemalt 34 riigi jalgpalliklubid. Praegu on see number 26.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles