Tiger Woods pääses karistusest, sest pole üliinimene

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woods põõsast oma palli otsimas.
Tiger Woods põõsast oma palli otsimas. Foto: Rob Carr/AFP/Scanpix

Tiger Woods lõpetas Hero World Challenge võistluse 18 osaleja seas 17. kohal. Vaatamata kasinale tulemusele pakkus mees ohtralt kõneainet kahe järjest untsu läinud löögiga.

Woods sattus plindrisse reedesel viimase rajal, kui saatis palli võpsikusse. Sealt pääses ta eriskummalise löögiga, kui pidi palli tabamiseks liivale põlvitama. Pall lendas küll tagasi murule, aga küsimus oli, kas Woods tabas ühe löögi jooksul palli kaks korda – sellega peaks kaasnema kahelöögiline karistus, mis viinuks mehe üldise skoori par peale.

Woods ise ütles kohtunikele, et ta ei rikkunud reegleid. Kordused näitasid aga vastupidist. Ometi pääses golfimängija karistusest ja seda eriskummalisel põhjusel: reeglid ütlevad, et sportlast ei karistata, kui ta pole valefaktide esitamises ise süüdi ja praegusel juhul oleks eksimuse tuvastamine olnud üliinimlik sooritus.

«Tiger ütles, et ta ei arvanud, et tabas palli kaks korda. Vaadates seda tavakiirusel kõrglahutusega telerist, ei saanud sellest üldse aru, aga kui läksid üliaegluubis HD-kvaliteeti, siis võis näha, et pall püsis kepiga kontaktis üpris pikalt ja tundus, et ta võis seda kahel korral tabada. Aga tal polnud võimalik seda ise tajuda,» selgitas Mark Russell, rahvusvahelise golfiliidu PGA reeglite eest vastutav asepresident. «Põhimõtteliselt, ütlevad reeglid, et kui mängija ei teadnud, et ta eksis ja ainus viis seda tuvastada on läbi aegluuptehnoloogia, on see reegliülene ja ei loe eksimusena.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles