Uued mehed, koduseinad ja tugev teine poolaeg tõid Kalev/Cramole Ühisliigas hooaja neljanda võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsev Eesti meister Kalev/Cramo sai Ühisliigas viie kaotuse kõrvale hooaja neljanda võidu, alistades koduses Kalevi spordihallis Permi Parma numbritega 93:82 (47:35).

Kalevi särgis said mänguaega ka meeskonna värskeimad täiendused, NBA-kogemusega korvialune jõud Arnett Moultrie ja hooaega Poola kõrgliigas alustanud ääremängija Tanel Kurbas. Mõlemad pallurid tegid esimese mängu kohta korraliku partii, arvestades seda, et Kalevi esimene saalitreening pärast koondisepausi leidis aset kolmapäeval ja uute meeste vorm pole veel mõistagi ideaalne. Kokku teenis mänguaega üheksa kalevlast, ainsana jäi pingile Tanel Sokk. Vigastatud mängijate kõrval puudus ka Madis Soodla, keda Kalev mänguks üles ei andnud.

Kalev/Cramo – Permi Parma 93:82

Kalev: Mirkovic 20 p, Lewis 17 p, Moultrie 16 p + 9 lp, Kurbas 12 p.

Parma: Larson 26 p, Kelly 15 p, Zukauskas 12 p, Justice 11 p + 4 vl.

Järgneb Postimehe mängu ülevaade Kalevi spordihallist.

Esimene veerandaeg. Kalevi rünnak üldplaanis sujus ja skoori tegid viis erinevat mängijat, sealhulgas debütant Moultrie, kes viskasid kokku 20 punkti ehk sama palju kui külalised Venemaalt. Reggie Lynch säras kahe viskeblokeeringuga, aga kui vastased viskavad ühe veerandajaga 20 silma, siis ei saa kaitsemänguga rahule jääda. Parma sai palju kergeid korve ja kalevlased tegid esimese kümne minutiga vaid ühe vea.

Teine veerandaeg. Kalev haaras veerandaja alguses mängijate individuaalsete soorituste toel soliidse seitsmepunktilise eduseisu, mille peale võttis Parma minutilise mõttepausi. Seejärel tabas Parma vabadelt kohtadelt paar kaugviset, kuid suurt kasu selllest polnud, sest Kalev võitis avapoolaja tosina punktiga. Kalevi üheks võtmetegijaks kerkis Moultrie, käe sai valgeks ka Kurbas.

Kolmas veerandaeg. Erinevalt esimesest veerandajast tegid kalevlased sedapuhku kiiresti viis meeskondlikku viga ja külalised said juba kolmandal minutil vabaviskejoonele. See aga murekohaks ei olnud. Vahepeal suisa 16-punktilises eduseisus olnud Kalev lubas Parmal endale jälle ühe veerandajaga vähemalt 20 punkti visata, seekord 22. Kalev ise sai ühe silma rohkem.

Neljas veerandaeg. 13-punktilisest eduseisust alustanud Kalev ei lasknud Parmat kordagi ohtlikult lähedale. Eduseis püsis pidevalt kümne punkti piirimail ehk Kalevil võidu vormistamisega probleeme ei tekkinud. Mõlemad meeskonnad patustasid korra tehnilise veaga. Lõppnumbrid 93:82 Kalevile.

Enne mängu:

Kui Kalev paikneb liigatabelis 3 võidu ja 5 kaotusega seitsmendal kohal, siis Parma on 2 võidu ja 5 kaotusega kaheteistkümnendal positsioonil. Permi seniste mängude põhjal ei maksa aga põhjapanevaid järeldusi teha, sest viiest kaotusest neli on tulnud liiga tippude Moskva oblasti Himki, Moskva CSKA, Peterburi Zeniidi ja Krasnodari Lokomotiiv-Kubani vastu. Mängudes omasugustega on teenitud aga kaks võitu (80:76 Riia VEFi ja 92:83 Minski Tsmoki üle) ning üks kaotus (78:83 Krasnojarski Jenisseile).

Sarnaselt mitmetele teistele Ühisliiga klubidele on Parma vahetanud kahe hooaja vahel välja kõik leegionärid. Uutest meestest on kõige säravamalt hooaega alustanud USA tagamängija Kodi Justice, kes eelnevad neli hooaega mängis teisel pool ookeani üliõpilaskorvpalli. Suurepärase kaugviskajana tuntud Justice on olnud seni Permi selgelt suurim skooritegija keskmiselt 14 punktiga mängus. Tugeva märgi on Permis maha jätnud ka kevadel koos Rauno Nurgeriga Wichita State’i ülikooli eest mängimise lõpetanud ääremängija Rashard Kelly, kes on kogunud keskmiselt 10 punkti ja 8 lauapalli.

Permis on küllalt palju ka Balti verd, sest teist hooaega meeskonda juhendava lätlase Nikolajs Mazursi kõrval esindavad Vene klubi ka 36-aastane Janis Blums ja 26-aastane Eigirdas Zukauskas. Nii lätlane kui leedukas on kogunud seni keskmiselt 9 punkti mängu kohta.

Kalev ja Parma on Ühisliigas omavahel mänginud neljal korral. Kui tunamullu oli mõlemas mängus parem Kalev, siis mullu Parma.

Kalev peab detsembris Ühisliigas kokku neli mängu. Pärast reedet ootavad ees võõrsilmängud Astana (16.12) ja Krasnojarski Jenisseiga (22.12) ning aastalõpu kodumäng Moskva CSKA-ga (30.12)

Eelvaade: BC Kalev/Cramo pressiteenistus

Intervjuud:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles