Hullumeelse mängu tipphetked: üheksa mehega Cagliari lõi üleminutitel Roma vastu viigivärava

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Cagliari Calcio tegi imet AS Roma vastu. Pingile saadetud peatreeneri ja kahe eemaldatud mängijaga Cagliari suutis viimasel üleminutil lüüa Romale värava, millega viigistati seis 2:2. Jätkuvalt pole Sardiinia klubi oma koduväljakul kaotanud ühtegi kohtumist.

Roma läks kohtumist avapoolajal 2:0 juhtima. Esmalt kasutas Bryan Cristante ära Cagliari kaitseliini ja poolkaitsjate vahele jäänud haigutava augu, et vabalt löögile pääseda ja hiljem võttis Aleksandar Kolarovi karistuslöök püüdmatu rikožeti.

Teisel poolajal alustas Cagliari tagasitulekuüritust ja esimene maim saadi kätte 84. minutil läbi Artur Ionita. Järgnes hullumeelne märul, kus innustust saanud Cagliari pressis end iga hinna eest Roma värava alla, külalised üritasid aga iga hinna eest mängu ja aega tappa.

Esimesena sai sellest kõigest kõrini Cagliari peatreeneril Rolando Maranil. Mees pahandas igati õigustatult Roma kasuks määratud olematu vea üle ja saadeti tribüünile.

Peagi järgnesid peatreenerile ka kaks Cagliari mängijat. Kodumeeskonna mehed tundsid, et Roma rootslasest väravavaht Robin Olsen võimendab oma vigastust ja andsid sellest kohtunikule ka teada. Nii aktiivselt, et Dario Srna sai otse punase kaardi, Luca Ceppitelli õiendas endale välja kaks järjestikkust kollase. Kell näitas viiendat üleminutit ja oli sisuliselt selge, et sellega on mäng ka tehtud.

Keegi Cagliari meestele seda aga öelnud ei olnud. Roma näitas kohe järgmisel rünnakul üles erakordset lohakust, kodumeeskond sai palli ja vahetusmees Marco Sau saatis selle võrku. Järgnes lõpuvile. 2:2 viik! Cagliari tuli lootusetust seisust välja ja pole jätkuvalt kodustaadionil kaotuskibedust tundma pidanud.

Klavan tegi kaasa terve kohtumise.

Roma tõusis ühe punktiga liigas kuuendaks. Cagliari jätkab 13. kohal, kuid võib homse Genoa - SPAL matši tulemusel koha võrra langeda.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles