Eesti meister avaldas, kuidas ta jõudis Belgia klubisse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Mõttus
Mari-Liis Mõttus Foto: Taavi Nagel

Hiljuti Belgia amatöörklubiga Cannibal Team liitunud Mari-Liis Mõttus tegi laupäeval ühe selle hooaja parematest sõitudest, kui sai Hasseltis peetud cyclo-crossi sarja Soudal Classicsi teisel etapil 11. koha, kaotades võidu teeninud Ellen van Loyle (Telenet Fidea Lions) 2.29. Soudal Classicsi kolmas etapp peetakse 22. detsembril Sint-Niklaasis.

Pühapäeval toimunud võidusõidul Zilvermeercross oli värskus jalgadest kadunud. «Esimesed ringid sõitsin paari tüdrukuga koos, aga lõpuks raputasid nad mu maha ja sõitsin lõpuni üksi. Liiva oli rajal palju, kuid seekord suutsin sellega kindlasti paremini hakkama saada, kui näiteks Koksijdes. Lõppkokkuvõttes sain 15. koha,» võttis Mõttus viimase võidusõidu kokku.

Kuidas oled siiani antud hooajaga rahul?

Kevadel oli treeningutel tunda, et olen võrreldes eelneva aastaga füüsiliselt suure sammu edasi astunud. Kuid siis juhtus treeningul õnnetus, mistõttu murdsin pindluu ja olin pea kuus nädalat treeningtsüklist väljas. Üllataval kombel suutsin pärast antud sunnitud puhkust paari nädala pärast maratoni EMV-l poodiumile sõita.

Hooaja põhieesmärgiks olid loomulikult XCO Eesti Meistrivõistlused ja sellele järgnenud Euroopa Meistrivõistlused. Kiviõlis sõitsin täiesti rahuldava tulemuse, olles N-eliidis teine ja NU23 vanuseklassi võitja. Kahjuks ei saanud ma EM-il Austrias startida, kuna juba esimesel rajatreeningul tabas mind ebaõnn.

Kukkusin nii kehvasti, et pidin ülejäänud nädala haiglas veetma. Kuna olin plaaninud Hiina cyclo-crossi võistlustele minna, siis haudus vaikselt peas mõte, et see hooaeg võiks rohkem cyclole keskenduda ja üritada vähemalt CX EM-il hea tulemus kirja saada.

Kuidas õnnestus liituda Belgia klubiga Cannibal Team?

Hiina on üks põhjuseid, miks ma lõpuks olen Belgias Cannibal Teami all sõitmas. Nimelt tutvusin Hiinas paari hollandlasega, kes olid nõus mind nende koduriigis võistluste ajal majutama. Lõpuks tekkiski mõte enne EM-i Hollandisse juba paar nädalat varem minna ning teha mõned UCI sõidud.

Seal jäin ühele Belgia tiimile silma ja sain neilt pakkumise. Selle reisi jooksul olin saanud tuttavaks Cannibal Team'i ühe eestvedajaga, kellelt uurisin arvamust tehtud pakkumise kohta. Tema arust polnud see diil midagi erilist ja ta otsustas uurida, mida oleks hoopis nende enda tiimil mulle pakkuda. Lõpuks saingi endale sobiva pakkumise ning teen kaasa enamus Belgias toimuvatel sõitudel, mis cyclo hooajal veel pakkuda on.

Loomulikult tuleb teha mingi valik, kuna võistlusi on väga palju. Lisaks loodan osaleda veebruaris toimuvatel maailmameistrivõistlustel Taanis. Edasine plaan pole veel täpselt paigas, võtan päev korraga. 

Mari-Liis Mõttuse järgmine start on juba 8. detsembril Essenis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles