Prantsusmaa tippklubile väärika lahingu andnud Saaremaa võrkpalliklubi eurohooaeg sai lõpu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa - Poitiers.
Saaremaa - Poitiers. Foto: Tairo Lutter

Saaremaa Võrkpalliklubi kaotas pärast tõsist lahingut eurosarja korduskohtumises Prantsusmaal tugeva Poitiers’i Stade Poitevinile 0:3 (24:26, 22:25, 21:25).

Avakohtumises Pratsusmaa tippklublile hambaid näidanud Saaremaa vajas täna kindlasti võitu, mille järele ka esimese geimis mängupildi järgi mindi. Vaatamata ülimalt võrdsele võitlusele kaotati avageim 24:26. 

Teises geimis oli Saaremaa kahel korral mängu juhtimas lausa kolme punktiga, aga otsustavate punktide ajal suutsid Poitiers'i mängijad end kokku võtta ja nii kaotasid saarlased ka teise geimi 22:25, mis tähendas seda, et sellel hetkel vajati juba nelja geimivõitu järjest. 

Kolmandaski geimis enam imet ei sündinud ning Saaremaa enam prantslastele vastu hakata ei suutnud. Kuigi viimase punktini võideldi vägevalt, tuli ausa mängu järel tunnistada siiski Poitiers'i 25:21 paremust ka viimases geimis.

Saaremaa poolelt tõid Siim Põlluäär ja Rauno Tamme võrdselt 10, Eddie Rivera 9 ning Mihkel Tanila 7 punkti. Ühtlaselt esines ka Poitiers: Zouheir El Graoui 12, Jochen Schöps 11, Andrei Kutsmus, Gael Tranchot ja Thomas Koelewijn 10.

Enne mängu:

CEV Challenge Cupi põhiturniiri 1/16-finaali korduskohtumises vajavad saarlased kindlasti võitu, kuid kuldse geimini jõudmiseks piisab ka 3:2 võidust, kuna avakohtumises kaotati prantslastele 2:3. 

Peatreener Urmas Tali loodab vigastusega kimpus olevat Siim Põlluäärt täna väljakul näha, kuna Põlluäär on saarlaste üks liidreid. «Pallitrenne ta teinud pole, eks ta teeb siin veel võimlemist ja loodetavasti on tema mängimine võimalik, aga see selgub vahetult enne kohtumist,» sõnas Tali päev enne kohtumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles