Võit Eesti üle ei päästnud lätlaste peatreenerile töökohta

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mixu Paatelainen
Mixu Paatelainen Foto: ALEXEI FILIPPOV / REUTERS

Läti jalgpalliliit teatas, et pool aastat Läti peatreenerina töötanud soomlane Mixu Paatelainen enam ametis ei jätka. Poole aastaga suutis Läti alistada vaid Eesti.

Paatelaineni leping kehtis selle aasta lõpuni, kuid see oleks pikenenud juhul, kui lätlased oleksid Rahvuste liigas alagrupi võitnud.

See aga ei juhtunud - Läti kuulus Rahvuste liigas D-divisjoni ning ei suutnud sealgi Gruusia, Kasahstani ega Andorraga mängides kordagi võita. Lätlased said alagrupis küll kolmanda koha, ent edu Andorra ees tõi väravatevahe.

Andorraga tehti 0:0 viik ning pressikonverentsil pärast mängu oli Läti ajakirjanike esimene küsimus Paatelainenile: kas see oli teie karjääri kõige häbistavam tulemus?

«Ma ei oska öelda, sest ma ei mõtle niimoodi. Aga olin väga üllatunud. Midagi säärast ma ametiaja esimesest ametlikust mängust ei oodanud. Mängijate närvilisus üllatas mind. Eeldasin pigem, et kodus Andorra vastu pakatab meeskond enesekindlusest ja haarab mängu enda kontrolli alla.»

Lõunanaabrite uus peatreener selgub 18. detsembril. Eelseisvas EM-valiksarjas on Läti ühes alagrupis koos Poola, Austria, Sloveenia, Iisraeli ja Makedooniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles