Udu lükkas MK-etapi edasi. Zahkna: võisteldud on ka palju kehvemates tingimustes

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tingimused polnud ideaalsed, aga mitte ka nii keerulised, et pidanuks võistluse edasi lükkama.
Tingimused polnud ideaalsed, aga mitte ka nii keerulised, et pidanuks võistluse edasi lükkama. Foto: Aleksei Filippov/Sputnik/SCANPIX

Laskesuusatamise MK-sarja avaetapil Pokljukas pidanuks täna algama individuaaldistantsid. Võistluskeskuses valitsenud udu tõttu lükati stardid aga homme hommikusse.

Eesti koondise liige Rene Zahkna kritiseeris ETV-le antud intervjuus kohtunike otsust: «On olnud palju hullemaid ja ebavõrdseimaid tingimusi. Kõik sportlased lähevad täna siit pea norus minema. Ainult need, kel äkki on silmanägemisega veidi halvemini, on tunne, et jess, saab hommikul panna.»

Zahkna sõnul ei olnud tingimused nii hullud ühti – tema jaoks oli nähtavus piiri peal ehk sihiku sai soojendusel normaalselt paika. «Sportlastele on pigem tänane natukene pettumus,» nentis Zahkna. «Justkui oleks võinud võistelda. Eks ta närvi kulutab ja energiaressursi võtab. Kõik 110 meest olid valmis startima.»

Eesti sportlaste jaoks tähendab võistluse edasi lükkumine, et täna tehakse paar kiiremat liigutust ja siis minnakse koju puhkama. Trenni saab läbi viia palju paremates tingimustes. «Kui üles sai juba tuldud, siis ühe trenni teeme ära. Ja kui te märke vaatate, siis pilv hakkab ära kaduma ja läheb päris selgeks,» naeris Zahkna viis minutit pärast kohtunike otsust võistluse homsesse viimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles