Siim-Sander Vene karjäär jätkub Hispaania meistriliigas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: Matteo Cogliati/PACIFIC P/SIPA/Scanpix

Eestlane Siim-Sander Vene, kelle leping Baxi Manresa klubiga kuu tagasi lõppes, on löönud käed Hispaania meistrisarjas ja Euroopa Meistrite Liigas mängiva Fuenlabrada meeskonnaga. Leping sõlmiti hooaja lõpuni.  

Vene on teadaolevalt juba tiimiga ühinenud, läbinud meditsiinilise kontrolli ja võtnud osa ka paarist treeningust, kinnitab portaal Korvpall.ee

Mehe enda sõnul algasid jutud Fuenlabrada klubiga juba enne Hispaaniast lahkumist, ometi võttis kokkuleppeni jõudmine oluliselt kauem kui arvatud. «Kõiki detaile täpselt ei teagi, aga eks neil olid omad mured ja tegemised. Üks mees lasti lahti ja mina tulin tema asemele. lmselt nende otsuste langetamine ja kõikide asjade ajamine võttis oma aja.»

Miks langes otsus just Hispaania tiimi kasuks, laual oli pakkumine ka Prantsusmaa klubilt? «Eelkõige liiga pärast. ACB on ikkagi Euroopa tugevaim liiga kohalikul tasandil. Prantsuse liiga ei tundu just minu stiilile ka kõige vastavam. Seega eelkõige ikkagi liiga pärast. Ja kuna hooaega sai juba siin alustatud, siis ei tahtnud seda pooleli ka jätta. Ikka terve hooaja ühes liigas ära mängida ja selge pilt ette saada asjast.»

Kommentaariks uue meeskonna kohta sõnas Vene: «Olen juba paar päeva kohal olnud ja siiamaani kõik toimib. Alguse värk, iga asi võtab veel harjumist ja täielikku pilti pole veel ette saanud. Stiililt vast üsna samasugused võistkonnad ja mängujooniselt ka mitte liiga erinevad. Pigem vabam stiil, mitte nii väga raamidesse surutud. Esimese mänguga saab parema pildi ette. Praegu tundub, et kõik peaks toimima.»

Lepingu sõlmimisel räägiti ka eestlase võimalikust rollist uues kohas. «On juttu olnud nii 4 positsioonist kui 3 positsioonist mingitel hetkedel. Jutt jäi nii, et algul rohkem 4 peal, et kiiremini asi selgeks saada ja mitte liialt segadust tekitada. Teeme esimese mängu ära ja siis vaikselt hakkame edasi vaatama. Õpib mõned 3 positsiooni asjad ära, siis saab juba seal ka proovida. Aga muud juttu nagu liialt pole olnud. Et tuld anda tagant ja roheline tuli on olemas viseteks, nii palju öeldi.»

Loe artiklit täismahus siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles