Realis mänginud Vene vutitäht: jah, Ronaldo oskab vene keelt. Milliseid sõnu? Ei ütle!

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Tšerõšev õpetas Cristiano Ronaldole igapäevaseks suhtluseks vajalikke väljendeid.
Denis Tšerõšev õpetas Cristiano Ronaldole igapäevaseks suhtluseks vajalikke väljendeid. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Aastaid Madridi Reali ridadesse kuulunud Venemaa jalgpallitäht Denis Tšerõšev rääkis Sport Ekspressile antud intervjuus toonastest meeskonnakaaslastest, teiste seas Cristiano Ronaldost. Ühtlasi andis Tšerõšev mõista, et vene keeles vandumisega ei tohiks portugallasel probleeme tekkida.

«Cristiano teab mõningaid venekeelsed sõnu, see on kindel. Ma ei hakka siin ütlema, milliseid,» naeris Tšerõšev. «Aga tutvusime treeningbaasis selsamal päeval, kui kohtusime. Ta võttis mu kohe oma tiiva alla, õpetas ja juhendas väljakul. Suurepärane ja positiivne sell. Kohtudes tervitame ja lobiseme tänagi. Tõsi, kõigist toonastest meeskonnakaaslastest suhtlen praegu enim siiski Marceloga,» rääkis 27-aastane äärepoolkaitsja.

Tšerõšev sündis Nižni Novgorodis, kuid kolis juba väikese poisina perega Hispaaniasse, sest tema jalgpallurist isa Dmitri siirdus mängima Gijoni Sportingusse. 11-aastasena liitus ta Madridi Reali süsteemiga ja jõudis ka esindusmeeskonna lävele, saades Reali särgis lõpuks kirja kaks liigakohtumist ning ühtekokku seitse mängu. Suurema osa ajast veetis Tšerõšev siiski laenul Sevillas, Villarrealis ja Valencias, enne kui 2016. aastal lõplikult Villarrealiga liitus. Käimasolevaks hooajaks laenas klubi ta taas Valenciasse, kus Tšerõšev on seni pidanud kaheksa liigamängu ja löönud ühe värava.

Suvisel jalgpalli MMil kerkis Tšerõšev üheks Venemaa koondise kangelaseks, lüües esmalt kaks väravat alagrupimängus Saudi Araabiale ja seejärel ühe ka Egiptusele. Tšerõšev skooris ka veerandfinaalis, kus Venemaa pidi siiski penaltiseeria järel tunnistama hilisema finalisti Horvaatia paremust. Tšerõšev, kes oli kaheksandikfinaalis Hispaania vastu penaltiseerias täpne olnud, vahetati veerandfinaali normaalajal pärast värava löömist pingile. Teda asendanud Fjodor Smolov oli mängujärgses seerias venelaste esimene lööja ja eksis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles