Riina Suhotskaja: naissportlase liiga paljastav riietus ei ole eetiline

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänane Postimees kirjutas, et viimasel ajal on spordiringkondades hakatud nõudma, et naissportlased kannaks pükste asemel seelikuid ja kleite, kuid tuntud aeroobikatreener Riina Suhotskaja hinnangul ei ole õige midagi sellist sportlastele peale suruda. 

Treener pidas kõige olulisemaks turvalisust, et spordirõivad ei takistaks liikumist ja oleksid mugavad.« Kuidas nüüd selle kleidiga poksida näiteks oleks?» küsis ta. 

Pealegi huvitas naist: «Kui naiselik see on, kui ma end kallutan ja midagi kuskilt paistab?» Ta ei pidanud seda ka kuigi eetiliseks.

Samas märkis ta naistennissiste näiteks tuues, et kui spordikleidi all on püksid, ei näe ta selles mingit probleemi. 

Suhotskaja lisas, et ta ei ole feminist. «Mulle meeldib ka spordis, kui naised on naiselikud. Aga kas nüüd ratsutades peaks ka kleidi selga panema? Mina läheneks sellele individuaalselt. See võimalus peaks olema, aga see ei peaks kohustuslik olema,» selgitas ta. 

«Spordinaised ei pea olema mehelikud ja koledad, aga võiks jääda traditsioonide juurde,» märkis Suhotskaja, lisades, et samas võiks ka moe ja trendiga kaasa minna.

Naine ei pidanud õigeks tippsordialadel kleidi või seeliku kandmist kohustuslikuks muutmist. «Kui inimesele endale ei meeldi, siis ei tohiks teda sundida.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles