Sildarut ootab hullumeelne graafik

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru on erakordne sportlane, sest teeb tipptasemel kaasa kõigil kolmel freestyle-suusatamise alal. FOTO: Graeme Murray
Kelly Sildaru on erakordne sportlane, sest teeb tipptasemel kaasa kõigil kolmel freestyle-suusatamise alal. FOTO: Graeme Murray Foto: Graeme Murray

«See on nimi, mida peaksite seostama pargisõidu tulevikuga! See on ajalooline hetk,» hõikas telekommentaator kolm aastat tagasi. Kõigest 13-aastane freestyle-suusataja Kelly Sildaru oli just võitnud tol hetkel karjääri tähtsaima võistluse Dew Touri.

See oli Sildaru läbimurre suurde mängu. Dew Tour on freestyle-suusatamise maailmas kommertsvõistluste hierarhias X-mängude järel teisel kohal. Nüüdseks on Sildaru kahekordne Dew Touri võitja, lisaks on 16-aastasel eestlannal auhinnakapis kaks X-mängude kuld- ja kaks hõbemedalit.

Juba järgmisel nädalal osaleb ta taas USAs Colorado osariigis Breckenridge’is toimuval võistlusel. «Muidugi on see võistlus eriline,» ütles Sildaru, kes ei saanud mullu vigastuse tõttu oma tiitlit kaitsta.

Ta teeb Dew Touril kaasa nii pargi- kui rennisõidus. Viimases on korraldajatel sõitjatele üllatus. Nimelt ei võistle suusatajad mitte harjumuspärases, vaid modifitseeritud rennis. See tähendab, et tavapärase renni lõpus ootavad sportlasi ees lisahüpped. «See rada tundub väga lahe,» kiitis Sildaru uuenduse heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles