Serbia moodi varjust rambivalgusse

Andri Kiige
, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denver Nuggetsit on osava serblase Nikola Jokićita isegi keeruline ette kujutada. FOTO: Matthew Stockman/afp/scanpix
Denver Nuggetsit on osava serblase Nikola Jokićita isegi keeruline ette kujutada. FOTO: Matthew Stockman/afp/scanpix Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP/Scanpix

Euroopa pallurite roll NBAs kasvab vaikselt, aga kindlalt. Alles eile olid Vana Maailma pallivõlurid pigem eksootilised täiendused, täna visandatakse aina enamate meeskondade nägu eurooplasest liidri järgi. Idas kannab kreeklane Giánnis Antetokoúnmpo​ Milwaukee Bucksi sarvekrooni, Orlando Magicu maagia püsib Nikola Vucevici rünnakulahendustel, New Yorki valitseb lätlane Kristaps Porziņģis ja Chicago Bullsi kaptenisilda on Michael Jordani asemel hõivamas soomlane Lauri Markkanen.

Läänes käib see eriti Denver Nuggetsi kohta, mis ei asuks ilma 23-aastase serblase Nikola Jokić​ita konverentsi liidripositsioonil.

Jokić on teenimatult jäänud hulga Euroopas rohkem nime teinud meeste varju. Kuue aasta eest sõlmis ülekaaluline, aga alati rõõmsameelne nooruk elu esimese profilepingu: tööandjaks hinnatud Belgradi Mega Visura.

Korvpall ei olnud A ja O

Klubisse saabudes oli Jokić nii kehvas vormis, et saadeti meeskonnatrenni asemel koju üldfüüsilist seisu parandama. Ent naastes tõusis ta hoobilt järelkasvutiimi parimaks. Tagantjärele mäletab Jokić​, et hommikuti enne trenne ta Coca-Colat ei kulistanud, ent tegi selle kuhjaga tasa pärast harjutuskordi, kummutades pudeli pudeli järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles