Vutistaari vigastuse põhjus on arvutimängusõltuvus?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesut Özil arvutiga mängimas
Mesut Özil arvutiga mängimas Foto: Instagram/Mesut Özil

Londoni Arsenali tähtmängija Mesut Özil pole seljavigastuse tõttu saanud oktoobri algusest meeskonda aidata. Saksamaa meedia konsulteeris poolkaitsja küsimuses eksperdiga, kes selgitas, et Özili vigastuse põhjuseks võivad olla Fortnite’i mängides raisatud tunnid.

Özili võib kahtlemata nimetada arvutimängusõltlaseks. Veebileht Wasted on Fortnite väidab, et vutimehe kasutaja on mängus, mille eesmärk on rahvahordis viimasena ellu jääda, osalenud 5221 matšis. Muidugi on variant, et enamasti lüüakse Özil kiiresti maha, aga kui võtta ühe matši keskmiseks kestvuseks 20 minutit, on Özil veetnud mängides ca 1700 tundi ehk 70 ööpäeva. Selliste numbriteni jõudmiseks peab mees veetma päevas tunde ja tunde mängides.

Arvuti taga istumine ja klahvide toksimine ei ole aga sportlasele ühestki otsast kasulik. Bild võttis ühendust Saksamaa Spordiülikooli taastusravieksperdi Ingo Frobosega. «Jah, see võib olla Özili seljamurede põhjus,» sõnas professor. «Võistlusvormis sportlasel annavad mitteaktiivsena veedetud tunnid palju kiiremini tunda, kui tavainimesel. Seda põhjusel, et Özili kehaline ülesehitus on tõsise trennikoormuse tõttu peensusteni viimistletud.»

Nimekatest jalgpalluritest on suured Fortnite’i fännid näiteks Madridi Atletico ründetäht Antoine Griezmann ja Tottenham Hotspuri võtmemängija Dele Alli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles