Venno järjekordne supermäng lõppes valusa kaotusega

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno (keskel).
Oliver Venno (keskel). Foto: Istanbuli Galatasaray

Eesti võrkpallikoondise rünnakuliidrid Oliver Venno ja Robert Täht pidid täna Türgi meistrivõistlustel taluma kaotusekibedust. Kui Täht kaotas sealse liiga valitsejale kindlal, siis taas üleplatsimeheks kerkinud Venno endisele tööandjale äärmiselt valusal moel.

Täht ja Arkasspor ei suutnud võõrsil Halkbanki meeskonnale mingit vastuhakku korraldada. Viimase kolme aasta Türgi meister võttis veenva 3:0 (20, 30, 18) võidu. Täht kogus 11 punkti (+4), servijoonel lõi ta kolm ässa ja tegi neli viga.

Päev oli Halkbankile seda kordaläinum, et seni vaid punkti kauguselt kuklasse hinganud Venno koduklubi Istanbuli Galatasaray kaotas koduväljakul 2:3 Ziraat Bankasile. Kohtumine möödus tõusude-mõõnadega ja lõppes dramaatiliselt.

Galatasaray kaotas kaks esimest geimi (17:25 ja 17:25), ent ärkas siis elule ja võitis omakorda kaks järgmist (25:19 ja 25:23). Otsustavas viiendas vaatuses oldi taga 12:14 ja 14:15, ent teeniti seisudel 16:15 ja 17:16 ise kaks matšpalli. Paraku kaotati viimane geim siiski 17:19.

Liiga resultatiivsustabeli tipus trooniv Venno jätkas endise tööandja vastu võimsas hoos. Diagonaalründaja tõi üleplatsimehena 26 punkti ja sai kirja efektiivsusnäidu +14. Venno lõi 42 rünnakust maha 19, lisas viis blokipunkti ja kaks pallinguässa. Tšehhi koondislane Michal Finger panustas külaliste poolt 25 silma.

Halkbankil on liidrina 23, Galatasarayl kolmandana 20 ja Arkassporil neljandana 17 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles