EOK läheb uuele aastale vastu rekordilise eelarvega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sportlased saavad toetust
Eesti sportlased saavad toetust Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinnas koguneb teisipäeval Eesti Olümpiakomitee (EOK) esindajate kogu, kellel on plaanis kinnitada järgmise aasta rekordiliselt suur eelarve. 

Teisipäevase kokkusaamise päevakorras on hinnangu andmine Pyeongchangi taliolümpiamängudel osalemisele ning Tokyo 2020 suveolümpiamängudele kvalifitseerumise kriteeriumite kinnitamine.

Samuti läheb kinnitamisele EOK 2019. aasta eelarve, mille 12,45 miljoni euroni küündiv maht on rekordiliselt suur. Näiteks tänavune eelarve oli kuus miljonit eurot. 

Järgmise aasta eelarve sisaldab osalemist neljal suurvõistlusel, kuhu koondise lähetab EOK - need on Euroopa Mängud, Euroopa talvine ja suvine noorte olümpiafestival ning World Beach Games.

Samuti sisaldab eelarve riigieelarvelisi vahendeid spordialaliitudele, mille vahendamine on uuest aastast usaldatud EOK-le, tippspordile suunatud rahaliste vahendite suurendamist ja Team Estonia loomist, millele kulub kokku 4,89 miljonit eurot.

Uus eelarve võimaldab C-taseme toetuste tõstmist 600 eurolt 1000 eurole kuus, võistkonnaalade toetuste suurendamist ja lisatoetusi noortega tegelevatele treeneritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles