Skandaal: Ballon d’Ori hääletusele sekkus fantoomajakirjanik

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ballon d'Ori võitis Luka Modric
Ballon d'Ori võitis Luka Modric Foto: FRANCK FIFE / AFP

Alates aastast 2008 pole keegi teine peale Cristiano Ronaldo või Lionel Messi võitnud Ballon d'Or-i. Tänavu sai antud seeria aga lõpu, kuna antud tiitli pälvis Luka Modric.

Maailma parima jalgpalluri valimisel osales teenis Modric hääletusel 753 punkti. Hääletusel osalesid ajakirjanikud kõikidest FIFA liikmesriikidest. Nüüd on aga selgunud, et ühte ajakirjanikku… ei eksisteerigi!

Aafrika idaranniku lähistel asuvate Komooride eest andis ametlikult oma hääle Abdou Boina nimeline ajakirjanik. Boina hääletas parimaks Kylian Mbappe, Modric sai teise koha, Cristiano Ronaldo kolmanda koha, Eden Hazard neljanda koha ning Mohamed Salah viienda koha punktid.

Sohi avastas kohalik ajaleht Al-watman, kelle väitel oli küll veebilehekülg Albalad Comores, kelle alt Boina oma hääled andis, küll olemas, kuid see suleti 2012. aastal. Boina nimelisest ajakirjanikust pole aga keegi kuulnud. Komooridel elab 800 000 inimest.

«Arvasin, et näen luulusid, kui lugesin, et Albalad Comores on veel alles,» rääkis Marcale kohalik ajakirjanik Toiminou Abdou, kelle sõnul on saareriigis vaid kaks spordiajakirjanikku - Abdoul Youssouf (Prantsusmaa) ja Sharif Ousseine (Araabia).

Ka Komooride ajakirjanike liidu president Stephane Ahamadi kinnitas, et sellist ajakirjanikku kui Boina pole olemas.«Mõistaksin France Football'i viga, kui selline ajakirjanik oleks lihtsalt leidnud uue töökoha, aga sellist inimest pole olemaski. Piinlik lugu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles