Magnus Kirti vaevas karjääri parimal hooajal jalavigastus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Tänavusel hooajal odaviskes suisa kolm korda Eesti rekordit parandanud Magnus Kirti vaevas kogu aasta jalavigastus. Vaatamata pisimurele sai mees treeningprogrammi täita sajaprotsendiliselt.

«Pöia all oli väsimusmurd. Terve see hooaeg kiusas teda, alles sügisel tuli see röntgeniga välja,» avaldas Kirdi treener Heiko Väät intervjuus ERRile. «Nüüd on see juba kokku kasvanud ja sellepärast on vaja natukene rahulikumalt pehmemas ja soojemas kliimas treenida,» sõnas Väät ja lisas, et 28-aastane Kirt valmistub uueks hooajaks Lõuna Aafrika Vabariigis.

Kirt saavutas suvel kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel karjääri esimese täiskasvanute tiitlivõistluste medali, kui sai kaela pronksise autasu. Ent Kirdi imelist aastat ei tähista mitte ainult see medal, vaid tema uskumatu stabiilsus. Kui mullu tegi ta 19 võistlust ning viskas alati üle 80 meetri, siis tänavu jõudis ta igal 19 võistlusel vähemalt 83-meetrise viskeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles