Mesinädalate ajal vahistatud jalgpallur põhjustas rahvusvahelise skandaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakeem Al-Araibi läks naisega mesinädalaid veetma, sattus aga hoopis kongi.
Hakeem Al-Araibi läks naisega mesinädalaid veetma, sattus aga hoopis kongi. Foto: Anusak Laowilas / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Tai kuningriik valmistub Bahreinile välja andma tolle riigi jalgpllikoondise endist mängijat Hakeem al-Araibit. Otsus on aga põhjustanud rahvusvahelise tüli.

25-aastane al-Araibi mõisteti 2014. aastal kümneks aastaks vangi, sest teda süüdistati kolm aastat varem aset leidnud Araabia kevade ajal ühe politsejaoskonna segipeksmises, vahendab Insidethegames.biz. Mängija eitas süüdistusi ja põgenes Austraaliasse, kus ta praegu pagulasena elab. Ent kui ta koos naisega mesinädalaid veetma sõitis, vahistati ta Bangkokis Interpoli määruse alusel ja nüüd ootab ta väljaandmist sünnimaale.

Al-Araibi kardab enda sõnutsi elu pärast, kui ta peaks Bahreini tagasi saadetama. Tai valitsuse poole on pöördunud nii FIFA, Austraalia valitsus kui ka inimõigusi kaitsvad organisatsioonid. Ent Bangkoki kriminaalkohus keeldus al-Araibit kautsjoni vastu vabastamast ja pikendas tema kinnipidamise tähtaega 60 päevale.

«Tahan öelda FIFA presidendile Gianni Infantinole, et tal on võimalik mu elu päästa. Sestap palungi temalt abi,» teatas al-Araibi trellide tagant. Olukorra teeb pikantsemaks asjaolu, et FIFA asepresident šeik Salman al-Khalifa kuulub ise Bahreini valitsejaperekonda. Al-Araibi on al-Khalifat süüdistanud selles, et too ei kaitsnud Bahreini sportlasi, kes 2011. aastal riigivõimu vastu protestisid ja seejärel piinamise ohvriks langesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles