Eesti jahib Kuldliiga finaalipääset H-meeskondade vastu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis
Eesti võrkpallikoondis Foto: Raul Mee

Luksemburgis toimunud Euroopa Võrkpalliliidu CEVi kohtumisel selgusid meeste ja naiste 2019. aasta Euroopa Kuld- ja Hõbeliiga alagruppide koosseisud. Eesti on loosi tahtel ühes grupis kõigi Kuldliigasse kuuluvate H-riikide ehk Hollandi, Horvaatia ja Hispaaniaga.

Kuldliigas osaleb 12 meeskonda ja 12 naiskonda, Hõbeliigas teeb kaasa 8 meeskonda ja 8 naiskonda. Mängitakse kodus-võõrsil süsteemis, finaalturniirile pääseb Kuldliigas iga alagrupi võitja ning koha nelja seas tagab ka korraldaja. Hõbeliigas pääsevad finaalturniirile mõlema alagrupi võitjad ja parim teise koha omanik ning korraldaja.

Finaalturniiride korraldajad selguvad 2019. aasta alguses. Kuldliiga võitja ja hõbemedali omanik pääsevad osalema FIVB Challenger Cupile, et võidelda pileti eest Rahvuste Liigasse. Hõbeliiga võitjad pääsevad järgmiseks aastaks Kuldliigasse.

Meie rahvusmeeskond tuli 2018. aastal Kuldliiga võitjaks ja tagas seega koha Challenger Cupile, ent pidi seal leppima kolmanda kohaga. Rahvusnaiskond jõudis Hõbeliiga finaalturniirile ehk nelja sekka ja sai lõpuks neljanda koha.

Eesti meeskond kuulub Kuldliigas B-alagruppi koos Hollandi, Hispaania ja Horvaatiaga. Alagrupid moodustati vastavalt Euroopa koondiste reitingutabelile. Esimesed alagrupimängud peetakse 25.-26. mail, finaalturniir toimub 22.-23. juunil.

Meeste Kuldliiga alagrupid:

  • A-alagrupp: Belgia, Slovakkia, Türgi, Läti
  • B-alagrupp: Holland, Eesti, Hispaania, Horvaatia
  • C-alagrupp: Soome, Tšehhi, Ukraina, Valgevene

Rahvusnaiskonna vastasteks Hõbeliiga alagrupiturniiril on Sloveenia, Portugal ja Kreeka. Hõbeliiga alagrupiturniir algab 25.-26. mail, finaalturniir toimub 28.-29. juunil.

Naiste Hõbeliiga alagrupid:

  • A-alagrupp: Rumeenia, Gruusia, Iisrael, Küpros
  • B-alagrupp: Sloveenia, Portugal, Kreeka, Eesti
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles