Tipphetked: Saaremaa alistas karikafinaali peaproovis kindlalt Pärnu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa võrkpallimeeskond alistas laupäeval peetava Eesti karikafinaali soojendusetenduses võõrsil Pärnu ootamatult kindlalt 3:0 ja jätkab Eesti-Läti ühisliigas liidrite jälitamist.

Vanade semude Urmas Tali ja Avo Keele juhendatavad Saaremaa ja Pärnu alustasid hooaega konarlikult, kuid viimase veidi enam kui kuuga olid mõlemad leidnud võidusoone. Kui eurosarjaheitlused Itaalia ja Prantsusmaa tippklubidega välja arvata, olid mõlemad alistanud seitse vastast järjest – Saaremaa kõik need tulemusega 3:0. Saarlased kaotasid enne eilset omavahelist duelli viimati 10. novembril Tallinna Selverile, pärnakad nädal varem RTU-le.

Karika poolfinaalis muljetavaldavas stiilis Credit24 meistriliiga liidri Tartu Bigbanki seljatanud Pärnust polnud eile kodusaalis Saaremaale aga vastast. Geimides saadi vaid 19, 21 ja 20 punkti ning jätkatakse kuuendal kohal, Tartust juba 18 punkti kaugusel (tõsi, kaks mängu on vähem peetud). Kuna RTU kaotas 2:3 Jekabpilsile, nihkus Saaremaa teisele kohale lähemale. Esikolmik: Tartu 36 punkti (13 mängu), RTU 28 (12), Saaremaa 27 (12).

Avageimis juhtis Pärnu 6:3 ja 11:10, siis anti lihtsate eksimustega ohjad külalistele. Teises vaatuses hakati vastu kuni seisuni 21:22, kuid kolm viimast punkti võttis Saaremaa. Viimaseks jäänud geimis oli Pärnu ees veel 15:13, kuni Saaremaa otsustavalt 5:0 spurtis – kaks punkti teeniti ise (mõlemad tõi Mihkel Tanila), kolm kinkis Pärnu (vääratasid Markkus Keel, Toms Švans ja Chizoba Neves Atu).

Pilk statistikasse toob eredalt esile, miks kaalukausid selgelt Saaremaa poole kaldusid. Kui eelmisel hooajal kõik kolm kodust trofeed võitnud Saaremaa tegi 18 (kõigis geimides kuus), siis Pärnu koguni 32 viga.

Kahekohalise punktisaagini jõudis vaid kaks mängijat: Siim Põlluäär tõi võitjatele ja Neves Atu kaotajatele 17 silma. Saaremaa kapten Põlluäär oli vastaste liidrist veidi parem aga nii efektiivsuse (+12 vs +8) kui ründeprotsendi (53 vs 50) võrdluses. Saaremaa võis aktivasse kanda ka Harri Palmari viis blokipunkti.

Terve mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles