Tartlased leidsid kaotuses positiivset

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuud rõõmustas meeskonna paranenud mängupilt.
Indrek Visnapuud rõõmustas meeskonna paranenud mängupilt. Foto: Margus Ansu

Kuigi Tartu Ülikooli korvpallimeeskond sai Balti liigas Rudupiselt võõrsil lüüa, tekitas platsil nähtu peatreener Indrek Visnapuus positiivset eelaimust. Juba täna püüavad tartlased Leedus tabelisse võitu.



Kuigi Tartu mängis võõral väljakul ja vastaseks oli meeskond, kes osaleb tugevuselt teises
eurosarjas, suudeti kolm veerandaega platsil toimuvat kontrollida. Leedu klubi pääses ette alles viimastel minutitel, võidu vormistasid nad aga tänu lõpus eksimatult tabatud kolmestele.

«Kahe meeskonna vahe ilmneski kõige rohkem selles, et ühed kasutasid kümmet, teised aga kaheksat meest,» märkis Visnapuu. «Vaatamata sellele oli mäng väga hea. Seepärast üritasimegi kohe kaotusest üle saada ja suunasime pilgud homse (tänase – toim) mängu suunas.»

Tartu meeskond on juba pikka aega ebamugavas seisus. Mitut põhimeest vaevavad vigastused ning vahepeal oli neil raskusi isegi treeningutel viis viie vastu mängimisega. Leedu turneestki jäid kolm tavaliselt mänguaega saavat pallurit eemale. Vaatamata sellele polnud mängupildi paranemine Visnapuu jaoks üllatus.

«Viimasel ajal oleme trennis olnud isegi kümne mehega, kuid põhitõdesid saab lihvida ka kolm kolme ja neli nelja vastu tegutsedes,» märkis ta. «Meeskonna arendamine on protsess – meil pole koosseisus autoriteetseid liidreid. Sellised mehed peavad töö käigus välja kasvama. Peame kõik maksimaalselt pingutama, et mängupilt oleks selline, nagu siin näitasime.»

Tartu suurim korvikütt oli 21 silma kogunud Rain Veideman. Brian Amis lisas 17, teisel poolajal neli kolmest tabanud Kristo Saage 12 ja Asko Paade kümme punkti.

Täna kohtub Tartu Pasvalyse meeskonnaga, kes kaks päeva tagasi kaotas Kalev/Cramole. Visnapuu möönis, et seekordne vastane on kergem, kuid tõdes, et kergelt ei saa seda mängu võtta. «Meie kaheksa meest pingutasid täna 40 minutit maksimaalselt, see võib avaldada oma mõju,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles