Ferrariga liitunud Leclerc seadis ambitsioonika eesmärgi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc.
Charles Leclerc. Foto: imago sportfotodienst/imago/Crash Media Group

F1-sarja tõusev täht Charles Leclerc loodab oma esimesel hooajal Ferrari tiimis võita vähemalt kaks GP-etappi, vahendab Motorsport.com.

Leclerci F1-karjäär on üks hooaeg vana – tänavu teenis ta Sauberi roolis punkte 10 etapilt ja sellest piisas aasta kokkuvõttes 20 sõitja konkurentsis 13. kohaks. Ferrari oli noormehe sooritustest aga nõnda võetud, et Kimi Räikkönenil lasti minna ning nende noorteprogrammi kuulunud monacolane ülendati esindustiimi.

«Surve? Ei, ma ei tunne seda. Pigem tunnen ma toetust ja pean ütlema, et olen õnnelik,» on Leclerci esimesed muljed Ferrari põhisõitja ametist. «Minu kõrval on sõitja nagu Sebastian Vettel, kellest on mulle palju abi sõitjana kasvamiseks ja õppimiseks. Ta on suurepärane isiksus ja ka oivaline sõitja. Sain teda tundma, kui ma töötasin Maranellos (Ferrari kodubaas – toim) simulaatoril ja ta tänas mind mu tehtud töö eest.»

Millised on Leclerci sihid tulevaks aastaks? «Selge, et Ferrari eest võisteldes sooviksin ma võita paar GP-d. Näiteks Monaco, minu koduvõistlus ja Monza. Aga ma ei suuda ettegi kujutada, milline elamus saab olema Itaalias Ferrari piloodina võistelda,» unistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles